Datum plaatsing: 17 februari 2021

Dit zijn de haardentrends van 2021


Dit zijn de haardentrends van 2021


's-Hertogenbosch (Regionaal): 2020 was een bijzonder jaar in vele opzichten. De coronacrisis zorgde ervoor dat we vaker thuis waren dan ooit te voren. Geduldig wachtend op betere tijden hebben we al heel wat uurtjes doorgebracht met ons gezin, alleen, of met onze directe naasten. Op vakantie zat er dit jaar voor de meeste mensen niet in. Verre reizen waren onmogelijk, al was het alleen maar omdat we geen grenzen meer konden passeren. Nooit eerder brachten we zoveel tijd thuis door als nu. Vervelend en niet leuk, maar helaas wel ontzettend nodig. Gezamenlijk hebben we offers moeten brengen, onder andere door vele uren noodgedwongen binnen de muren van ons huis te blijven.

Het was een hele ervaring, maar wel eentje die ons dichter bij elkaar heeft gebracht. Al die uren thuis hebben ervoor gezorgd dat we een huiselijke sfeer heel belangrijk zijn gaan vinden. We willen het gezellig maken en proberen op allerlei manieren van ons huis echt ons thuis te maken. Veel hebben we besteedt aan interieurelementen. Aan nieuwe meubels, aan gordijnen, aan onze keuken, maar ook de haard wordt nu door velen weer op zijn waarde geschat. De crisis heeft ons geleerd hoe belangrijk gezelligheid en sfeer kunnen zijn. En wat is er nu sfeervoller en gezelliger dan een haard?

Duizenden jaren verzamelen we ons al rond het haardvuur. Het gecontroleerde vuur heeft ons altijd beschermd, gevoed en verwarmt in soms moeilijke tijden. Vandaag de dag zijn we natuurlijk minder afhankelijk van het vuur dan toen. Veel taken van de haard zijn overgenomen door alternatieve middelen. De verwarmende rol is in de meeste woningen overgenomen door de centrale verwarming en ook voor het bereiden van ons eten en drinken hebben we legio andere alternatieven. Toch ontdekken steeds meer mensen dat een haard toch veel meer te bieden heeft dan enkel licht en warmte. Een haard zorgt direct voor een gezellige en intieme sfeer. We voelen ons geborgen en veilig. Vlammen speelden zolang zo’n cruciale rol in ons midden dat ze een speciaal plekje in ons allemaal hebben veroverd
‘Haardbeleving’ is een term die zich maar moeilijk laat omschrijven maar wel degelijk bestaat. Misschien komt het door de vlammen die onvoorspelbaar achter de kachelruit dansen? Komt het door het spel van licht en schaduw dat zich afspeelt op uw muren, vanaf het moment dat het vuur brandt? Of zou het toch door de typische geur komen? Of door het knisperende geluid van langzaam verkolend hout? Waarschijnlijk beleefd iedereen een haard op zijn eigen manier en heeft iedereen zijn of haar eigen beeld bij de gezelligheid rondom een haard. Nu we vaker thuis zitten wordt de roep naar die gezellige momenten alleen maar sterker en sterker. Nostalgische gedachten maken zich van ons meester en doen ons verlangen naar die gezellige sfeer van weleer. Maar hoe realistisch is de keuze voor een haard vandaag de dag nog? Is een haard nog wel van deze tijd?

Het antwoord op die vraag is niet zo eenvoudig te geven. Steeds vaker komt de houtkachel negatief in het nieuws en ook de gashaard gaat een onzekere toekomst tegemoet door zijn afhankelijkheid van ons aardgasnetwerk. Bovendien zijn onze huizen veel beter geďsoleerd waardoor onze warmtebehoefte toch al veel lager is dan vroeger. De traditionele haardtypes lijken dus in zwaar weer beland. Maar dit betekent niet dat we afscheid hoeven te nemen van die sfeervolle gashaarden! Er is een nieuwe speler op de haardenmarkt en die zorgt voor flink wat roering!

De elektrische sfeerhaard is nu eindelijk volwassen en begonnen aan een onstuitbare opmars! Gigantische investeringen hebben de elektrische haard in korte tijd naar een onvoorstelbaar hoog niveau gebracht! Geen wanhopige grofkorrelige, tweedimensionale pogingen meer, maar een levensecht driedimensionaal simulatievuur. Moderne elektrische sfeerhaarden zijn een volwaardig alternatief voor de traditionele haardsoorten. Ultra-realistisch tot in de kleinste details bieden elektrische haarden de volledige haardbeleving op de meest verantwoorde manier.

Elektrische haarden werken met slimme belichting en met ingenieuze projectietechnieken. Door slimme software en nieuwe materialen is het vuur geďmiteerd in al zijn facetten. Zelfs de rook is vervangen door onschuldige en volkomen veilige waterdamp! De laatste generatie elektrische haarden van merken zoals Faber, Dimplex en Element4 moet u in het echt gezien hebben! U zult verstelt staan wanneer u ziet hoe de magie van het vuur toch echt uit een stopcontact kan komen!

Elektrische haarden geven alleen warmte wanneer u dit wenst. Een verwarmingselement kan warmte geven wanneer u de volledige haardbeleving wenst. Maar omdat er geen verbranding plaatsvindt is warmte geen vaststaand feit maar een keuze. U kunt een elektrische haard hierdoor overal plaatsen waar u ook een aquarium zou kunnen plaatsen. Geen verbranding betekent geen rookgassen en zuurstoftoevoer. Dus geen ingrijpende verbouwingen of lastige installaties, alles wat een elektrische haard van u hoeft te vragen is een stopcontact! Laat oude vooroordelen achter u en laat u inspireren bij uw plaatselijke haardenspecialist. Ervaar nu zelf het nieuwste elektrische vuur. Bent u klaar voor de verwondering?
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15757