Datum plaatsing: 25 februari 2021

Opfriscursus NederlandsOss (Regionaal): Als je iets aan iemand schrijft, wil je dat de ander het begrijpt. Schrijven kost tijd. Aan tijd ontbreekt het vaak. Een paar woorden zijn in een oogwenk getypt en een app of mail wordt in een paar tellen verzonden. Als zinnen niet kloppen of als spelfouten afleiden van de inhoud, wordt zo’n snel geschreven bericht niet goed ontvangen.

Op 15 maart start bij Volksuniversiteit Oss een korte opfriscursus Nederlands. De cursus is bedoeld voor mensen die hun kennis willen opfrissen en af willen van hun twijfel of je “word” nu met t of dt schrijft; voor mensen die willen begrijpen waarom je niet een Euro zied liggen, maar wel ineens vijf Euro vindt. In zes lessen worden belangrijke spellingregels uitgelegd aan de hand van duidelijke voorbeelden en oefeningen.
“Ik vind het leuk om mensen bewust te maken van hun taalgevoel. De vragen en leerwensen van gemotiveerde deelnemers, maken deze gewone cursus bijzonder”, zegt Meike van Voorst (docent)

Maandag 8 maart geeft de docent een gratis workshop om meer inzicht te krijgen in de onderwerpen van de opfriscursus Nederlands.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26993