Datum plaatsing: 25 februari 2021

Vier van de leukste kindvriendelijke uitjes van Noord-Brabant


Vier van de leukste kindvriendelijke uitjes van Noord-Brabant


's-Hertogenbosch (Regionaal): Noord-Brabant wordt door veel Nederlanders gezien als een gezellige en leuke provincie, wat de Brabanders zelf al helemaal vinden. Dit is dan ook zeker een geschikte provincie voor een vakantie in de zomer met je kinderen. Het heeft immers veel vakantieparken waar je uit kunt kiezen. Daarnaast zijn er ook nog eens veel leuke uitstapjes in Brabant, ook zeker voor gezinnen. Zo kan je overdag plezier maken en 's avonds op jouw mobiel wat extra spanning beleven door bij Holland Casino online te spelen. Bij de onderstaande uitjes in deze zuidelijke provincie is dit zonder twijfel mogelijk.

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek
Safari in Afrika is niet voor iedereen weggelegd, maar gelukkig kun je in Noord-Brabant ook op safari. Dit is mogelijk bij Safaripark Beekse Bergen, wat ligt in Hilvarenbeek. Deze dierentuin kun je op meerdere manieren verkennen, al kun je ze natuurlijk ook allemaal proberen. Zo kun je de safari per boot doen, maar het is ook mogelijk om dit te voet te doen. Bovendien zou je het park kunnen verkennen in je eigen auto of in de speciale safaribus. Je zult tijdens het wandelen de dieren het beste kunnen zien, maar de safari in je auto zorgt juist voor leuke ontmoetingen. Hierdoor is één dag in Safaripark Beekse Bergen eigenlijk niet genoeg, er is in deze dierentuin nou eenmaal zoveel te zien en te ontdekken.

De Efteling in Kaatsheuvel
Als je met je kids op vakantie bent in Noord-Brabant dan is een bezoekje aan De Efteling een must. Dit is een zeer oud pretpark wat voor iedereen wat wils heeft. Zo kunnen de jongste bezoekers naar het sprookjesbos gaan, terwijl ook het charmante Lavelaar een aanrader is. Als je kinderen al wat ouder zijn dan is er alsnog genoeg te doen. Zo kun je met de hele familie in rustige attracties als Fata Morgana en Carnaval Festival gaan. Als je kind juist een echte daredevil is dan kun je onder andere in de Baron, de Python of Joris en de Draak gaan. Helaas is de kans groot dat je wel lang zult moeten wachten in de rij voordat je mag genieten van een attractie.

Skidome in Rucphen
We hebben natuurlijk net sneeuw gehad in Nederland. Hierdoor zou het kunnen dat je kinderen naar meer verlangen. Je zou daarom naar Skidome kunnen gaan als je op vakantie bent in Brabant. Dit gebouw ligt in Rucphen en zorgt ervoor dat je altijd van sneeuw kunt genieten. Zijn je kinderen al wat ouder? Zij kunnen gaan snowboarden of skiën vanaf de indoor piste, al kunnen ze ook een les nemen. Voor de jongste kids is er de KiddiesKreche. Ook kunnen kinderen vanaf 4 jaar oud met tubes of sledes van de helling gaan. Dat is natuurlijk tevens hartstikke leuk om te doen! Het is wel van belang om je kids goed aan te kleden, het is namelijk vrij koud in Skidome.

Klimrijk Brabant in Veldhoven
Als je kids avontuurlijk zijn dan is Klimrijk Brabant zeker een aanrader, al zijn er in deze provincie nog meer klimparken waar je terecht kunt. Klimrijk Brabant is hoe dan ook een goede keuze, dit is een prachtig klimpark gelegen in de bossen bij Veldhoven. Durfallen kunnen kiezen hier tussen uit maar liefst 7 verschillende parcours. Ze zijn zowel qua moeilijkheid als qua hoogte verschillend. Het hoogste parcours is maar liefst 10 meter hoog. Je zou misschien denken dat Klimrijk Brabant hiervoor niet heel geschikt is voor de jongste kinderen, maar dat is niet het geval. De kleintjes kunnen zich namelijk uitleven op de speelberg, maar ze kunnen ook zelf klimmen met het Pico Parcours.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17834