Datum plaatsing: 25 februari 2021

Spannend wandelen met de Vossenstreken-app


Spannend wandelen met de Vossenstreken-app


's-Hertogenbosch (Regionaal): Wandelen is sinds de lockdown spectaculair veel populairder geworden. Terecht! En het kan nóg leuker. Wil je een keer je gezin meenemen en eens iets heel anders doen? Download dan de (gratis!) wandelapp Vossenstreken, de leukste wandelapp voor families, en je kunt op pad in je eigen omgeving. Er zijn meer dan tien locaties, dus er is meestal wel een route in de buurt. Dat kan in behoorlijk wat Brabantse buitengebieden, zoals Landgoed Haanwijk en Kasteel Heeswijk.

Het blijft niet bij wandelen: onderweg vertelt ‘buitenbaas’ Robin over de geheimen van het landschap en heeft hij heel leuke opdrachten voor iedereen. De opdrachten zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 tot 12 jaar en de gemiddelde lengte van een route is 3,5 kilometer. Ideaal dus voor families! Vossenstreken is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.

Lekker naar buiten, samen bezig zijn, van alles leren over bijvoorbeeld bomen, kriebelbeestjes of vogels- en je pikt onderweg ook nog eens een heleboel plaatselijke geschiedenis op. Vossenstreken is een superleuke wandelapp voor de hele familie met verrassende routes, die je vaak het hele jaar door kunt lopen. Gratis! Voorkennis over de natuur is niet nodig, iedereen kan meedoen. Er zijn opdrachten voor diegene in het gezelschap die het beste kan voelen, horen of kijken, voor de langste of degene die het beste kan organiseren… Je wordt dus al wandelend slimmer!

Vossenstreken werd ontwikkeld door Natuurmuseum Brabant, Brabants Landschap en Kempens Landschap (B) met als doel gezinnen meer in contact brengen met de natuur. Er zijn al zo’n veertig routes online en in de loop van dit jaar komen daar nog nieuwe routes bij.
In alle routes komt één centraal figuur terug: buitenbaas Robin. Hij is de virtuele natuurbeheerder van alle gebieden waar de wandelingen gemaakt kunnen worden. Daarmee heeft hij zoveel werk, dat hij geholpen moet worden door de kinderen. Normaal gesproken word je uitgenodigd om de landgrens over te steken. Door de Covid-pandemie kan dit helaas niet, maar zodra de maatregelen zijn opgeheven raden we je aan om eens een buitenlandse wandeling te gaan doen.

Nieuwsgierig? Op de sites van de organisaties is meer informatie te vinden. Alle informatie over de app is te vinden op www.vossenstrekenapp.com.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.25801