Datum plaatsing: 25 februari 2021

Startsein aanvang fietstocht van Milco Abrahams


Startsein aanvang fietstocht van Milco Abrahams


Oss (Oss): Op zaterdagochtend 27 februari om 06.00 uur zal burgemeester W. Buijs-Glaudemans het startsein gegeven van de fietstocht van Milco Abrahams. Hij gaat van Oss naar Amsterdam fietsen om geld in te zamelen om zijn Olympische droom mogelijk te maken. Een gedeelte van wat hij inzamelt, wil hij storten in een fonds om ondernemers te helpen die geraakt zijn door de coronacrisis.

Trampolinespringer
Op vijfjarige leeftijd is Milco Abrahams begonnen met trampolinespringen. Behalve dat hij het leuk vond, bleek hij ook talent te hebben. Sinds 2013 neemt hij deel aan jeugd EKs en WKs. Zo behaalde hij in 2018 brons tijdens het jeugd Europees Kampioenschap en goud op het Nederlands Kampioenschap in Rotterdam. Ook had hij zich gekwalificeerd voor zijn eerste senioren WK in Tokio in Japan. Door corona kon dit helaas niet doorgaan.

Zijn ultieme droom is de Olympische Spelen van 2024 in Parijs halen. Helaas heeft de turnbond in 2019 besloten dat trampolinespringen geen topsport meer is en moet Milco voortaan alle (internationale) wedstrijden zelf bekostigen. Met een ludieke actie, door van Oss naar Amsterdam te fietsen, probeert hij geld in te zamelen om zijn droom te bereiken.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27880