Datum plaatsing: 06 maart 2021

Jan en Jan Media BV stopgezetBerlicum ('s Hertogenbosch): Jan van de Vossenberg heeft zijn onderneming Jan en Jan Media BV beŽindigd. Het bedrijf is uitgeschreven uit het Handelregister van de Kamer van Koophandel.

De Belgische uitgever Concentra nam in 2013 de lokale bladen van Van Helvoort over. Na korte tijd zag de Belgische uitgever al geen brood meer in de lokale kranten. Het personeel in Gemert kwam daarmee op straat te staan. In extremis namen Jan van de Vossenberg en Jan Forman Schijndels Weekblad, de Bernhezer, de Rosmalen en de Brug over met hulp van Van Helvoort. Gemerts Nieuwsblad, Boekelse krant en De Laarbeeker kwamen in handen van de collega's onder de naam Gemert Media. Jan en Jan Media moest al snel Schijndels Weekblad en De Bernhezer stopzetten. Datzelfde gebeurde met De Laarbeeker en de De Boekels krant. Van de oorspronkelijke zes titels bij de beide bedrijven bleven er zo nog 3 over verdeeld over 2 bedrijfsunits. De beide BV's vestigden zich in Gemert.

Na enkele jaren verliet vennoot Jan Forman de vennootschap en was deze nog enkel eigendom van Jan van de Vossenberg. Ook dat bleek geen lang leven beschoren en Jan en Jan keerden beiden als werknemer terug onder de hoede van Gemert Media. Eind 2020 besloot Jan Forman het bedrijf in het geheel te verlaten. Hij zegde het acquisitievak gedag en keerde terug in zijn oude beroep als slager voor een supermarkt.

Begin 2021 is nu het doek geheel gevallen voor Jan en Jan Media BV. Wat het gevolg is voor de uitgaven is nog niet duidelijk. De bladen en website van het voormalige bedrijf geven daarover geen duidelijkheid. De website draait nog, de colofon van de website is echter verwijderd. Volgens de colofon van de krant zou Jan en Jan onderdeel zijn geworden van Gemert Media BV.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16953