Datum plaatsing: 16 april 2021

Corliesja (18) vond werk dankzij de Online Banenmarkt: "Ik ben heel erg blij!"


Corliesja (18) vond werk dankzij de Online Banenmarkt: "Ik ben heel erg blij!"


's-Hertogenbosch (Regionaal): Francis Gremmen is mentor, decaan en uitstroom coördinator bij Praktijkschool de Rijzert in 's-Hertogenbosch. Samen met haar leerling Corliesja deed ze mee aan de Online Banenmarkt Noordoost-Brabant. "Corliesja was al een tijd op zoek naar werk. We dachten laten we het gewoon proberen via de online banenmarkt! En met succes: Corliesja heeft nu werk gevonden."

Online Banenmarkt kwam op het juiste moment
De Online Banenmarkt Noordoost-Brabant is een coronaproof event dat werkgevers en werkzoekenden in de regio samenbrengt. Werkgevers en werkzoekenden verzamelen zich online en kunnen zo vacatures, CV's en oproepen delen. Een mooie manier om in deze tijd personeel of een baan te vinden. Zo ook voor Corliesja, die de Entree-opleiding met uitstroom dienstverlening bij Praktijkschool de Rijzert had gevolgd. "Ik was al ruim een jaar op zoek naar werk. Mede vanwege de coronacrisis wilde het nog niet lukken. De online banenmarkt kwam gelukkig op het juiste moment!"

Samen een Linkedin-profiel aanmaken
De Online Banenmarkt Noordoost-Brabant vindt plaats via een besloten LinkedIn-groep. Voor leerlingen van Praktijkschool de Rijzert is het hebben van een LinkedIn-profiel niet vanzelfsprekend. Francis heeft Corliesja daarom geholpen bij het aanmaken van een profiel. "Stap voor stap hebben we Corliesja aangemeld. We hebben een foto gemaakt en het profiel ingevuld. Zo konden we tijdens de online banenmarkt goed van start!"

3 aanbiedingen na delen videopitch
Tijdens de online banenmarkt zijn Francis en Corliesja samen achter een computer gekropen en hebben meerdere berichtjes gedeeld. "Corliesja had zelf een mooie CV gedeeld in de groep. Daar kwamen al veel reacties op," vertelt Francis. Corliesja: "En toen kwam ik op het idee om een video te maken. Dat heeft denk ik wel echt het verschil gemaakt. Ik kreeg daar zoveel reacties op! En ook direct drie aanbiedingen voor geschikte werkplekken."

Inmiddels werkt Corliesja bij Vivent. "Dit ligt precies in lijn met waar ik naar op zoek was. Ik vervul de functie van welzijnsassistent. Dat betekent dat ik zorg dat er koffie is, dat er wordt gewandeld, dat het avondeten klaar staat. Heel afwisselend en leuk om te doen!"

'Mooi initiatief in de regio'
Al met al zijn de dames tevreden over de deelname aan de Online Banenmarkt Noordoost-Brabant. Francis: "Een mooi initiatief in de regio. Er kwam van alles voorbij, van CV's tot leuke oproepen van bedrijven. Wij hebben nu al 3 leerlingen die gaan uitstromen in werk, waarmee ik heb besproken dat ze mee gaan doen aan de online banenmarkt. Iemand die zich kan verkopen en een harde werker is, is – met een beetje begeleiding – hartstikke geschikt voor deelname aan de online banenmarkt."

De Online Banenmarkt wordt eens per twee maanden georganiseerd door het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant, via een besloten LinkedIn-groep. De eerstvolgende editie vindt plaats op 1 juni 2021. Houd de website in de gaten of wordt vast lid van de besloten Linkedin-groep via deze link.

foto WSP Noordoost-Brabant.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29445