Datum plaatsing: 01 mei 2021

Lokale Dodenherdenking gemeente Oss en de kernen


Lokale Dodenherdenking gemeente Oss en de kernen


Oss (Regionaal): De dodenherdenking kan in Oss en de kernen door corona niet op de gewone manier doorgaan. In Oss geven we daarom ook dit jaar weer - in samenwerking met de lokale omroep Dtv Nieuws- met een tv-programma vorm aan lokaal herdenken.

Een programma waarin het landelijke thema ‘Na 75 jaar vrijheid’ centraal staat. Ook een jaar waarin we de balans opmaken: waar staan we nu? Hoe vrij zijn we in 2021? Een programma met onderdelen uit de lokale herdenking in Oss en aandacht voor de kernen. Dit programma zendt Dtv Nieuws uit in de avond op 4 mei.

Herdenken in Oss op 4 mei
Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans en Wethouder Thijs van Kessel bij de kranslegging van vorig jaar
Op 4 mei legt de burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans met raadslid Jan Zoll namens het gemeentebestuur een krans bij het monument aan de Nieuwe Hescheweg in Oss. In de kernen Berghem, Geffen, Herpen, Maren-Kessel en Ravenstein doet de burgemeester dat die dag samen met een wethouder.

Iedereen die dat wil, kan deze dag op een eigen moment herdenken. Hou dan rekening met de dan geldende coronamaatregelen.
-kiest u een monument in de buurt;
-u kunt gedurende de hele dag een persoonlijk eerbetoon brengen;
-neem de 1,5 meter afstand in acht;
-geef elkaar de tijd en ruimte.

De locaties van de verschillende monumenten zijn:
Oss, Nieuwe Hescheweg
Berghem, kruising Wilhelminasingel - Van den Heuvelstraat
Geffen, Hoek Lambertusstraat - Veldstraat
Herpen, Parochiekerk St. Sebastianus, Rogstraat 2
Maren-Kessel, Pastoor Roesstraat 2
Ravenstein, Marktstraat en Begraafplaats Molensingel

Vlag half stok
Op 4 mei gaat in Oss op verschillende locaties de Nederlandse vlag halfstok. Dit is als teken van eerbied en respect voor oorlogsslachtoffers. Het Nationaal comité 4 en 5 mei roept iedereen op om net als vorig jaar op 4 mei de gehele dag van zonsopgang tot zonsondergang de vlag halfstok te hangen. U bent van harte uitgenodigd dit ook te doen. Kerkklokken mogen op 4 mei luiden vanaf 19.45 uur tot 19.59 uur.

Nationale herdenking
We vragen ook dit jaar weer aandacht voor de Nationale Herdenking met de kranslegging door de Koning en de Koningin op de Dam in Amsterdam. Gastspreker André van Duin geeft een toespraak. De Nationale Herdenking kunt u thuis volgen via de TV.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27326