Datum plaatsing: 02 mei 2021

Dodenherdenking kernen gemeente Bernheze


Dodenherdenking kernen gemeente Bernheze


Heesch (Bernheze): Tijdens de Nationale Herdenking herdenken wij allen, burgers en militairen, die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Op 4 mei staan we om 20.00 uur in heel Nederland stil bij de oorlogsslachtoffers.

Ook dit jaar is het in verband met de coronamaatregelen niet mogelijk om op 4 en 5 mei herdenkingsbijeenkomsten te organiseren. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept heel Nederland daarom op om ook dit jaar vooral vanuit huis stil te staan bij de Nationale Herdenking en de Nationale Viering van de Bevrijding. Zij vragen alle Nederlanders om op 4 mei thuis de hele dag de vlag halfstok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers.

4 mei
Op 4 mei herdenken we in Bernheze in het bijzonder alle militairen en burgers die het slachtoffer zijn geworden van de Tweede Wereldoorlog. We zullen hier op gepaste wijze aandacht aan besteden. Burgemeester Moorman maakt die dag een ronde langs alle kernen. Samen met de voorzitter van het Oranjecomité uit die kern, legt ze bloemstukken bij de oorlogsmonumenten. Beelden hiervan worden in de loop van de avond uitgezonden door D-tv.

Film
Speciaal voor 4 mei is een film opgenomen met een bijdrage uit alle kernen. In de film staan onder andere een toespraak van de burgemeester, interviews met inwoners die de oorlog nog hebben meegemaakt, gedichten, muziek en andere beelden met een link naar herdenken. U kunt de film bekijken via een link op onze website: www.bernheze.org/herdenking. Verder delen we de link via onze social mediakanalen.

Zelf herdenken bij monumenten
Iedereen die dat wil, kan deze dag op een eigen moment bloemen leggen of herdenken bij een van de oorlogsmonumenten in Bernheze. Daarbij gelden de maatregelen zoals we die op dit moment kennen.

Openingstijden winkels
In de Winkeltijdenwet is vastgelegd dat op 4 mei na 19.00 uur alle winkels gesloten moeten zijn.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30514