Datum plaatsing: 06 mei 2021

Kunstgras - soorten, voordelen en toepassingen


Kunstgras - soorten, voordelen en toepassingen


's-Hertogenbosch (Regionaal): Kunstgras is een oplossing die niet alleen duurzaam en veilig is, maar ook uiterst esthetisch. Het heeft niet de nadelen van zijn natuurlijke tegenhanger en blijft tegelijkertijd de perfecte weergave ervan. Wat zijn de meest voorkomende types, grootste voordelen en meest voorkomende toepassingen van kunstgras?

Soorten kunstgras
Kunstgras is een synthetisch oppervlak - het is gemaakt van een sterke flexibele basis waarop hoogwaardige vezels zijn geweven. Dit wordt gewoonlijk gedaan met een combinatie van plastic gaas dat bovendien wordt bevestigd met latex of polyurethaan. Om een volledige doorlaatbaarheid van het kunstgras te garanderen, wordt de basis dienovereenkomstig geperforeerd.

Voor de productie worden twee basistypes vezels gebruikt - monofilament en gefibrilleerd. In het eerste geval hebben zij de vorm van een inslag van afzonderlijke draden, waarbij elke pluk enkele tot een tiental vezels bevat.

In de gefibrilleerde versie heeft het gras de vorm van een gedraaide band in een spleet van enkele centimeters breed. Er kunnen ook combinaties zijn van fibrilline- en monofyl vezels in een bundel. De vezels zelf zijn gewoonlijk gemaakt van polypropyleen, polyethyleen, polyamide, of combinaties daarvan.

De voordelen van kunstgras kopen
Kunstgras kopen in de tuin heeft een uitzonderlijk esthetische uitstraling. Het is een perfecte reproductie van natuurlijk gras, maar tegelijkertijd kunt je het hele jaar door genieten van de schoonheid van vegetatie. Zowel de aanleg als de verzorging van kunstgras zijn niet moeilijk - het is onderhoudsvrij en hoeft niet te worden bemest of gemaaid.

Deze oplossing bespaart ook water en vermijdt zo de kosten die verbonden zijn aan het regelmatig besproeien. Deze synthetische vloerbedekking werkt zeer goed in gebieden waar echt gras zeer moeilijk goed kan groeien of snel beschadigd raakt.

Kunstmatig tuin gras is synthetisch, maar blijft volkomen veilig voor het milieu en comfortabel voor de gebruikers - voor de productie ervan worden geen pesticiden gebruikt, zodat het geen overgevoeligheid of allergische reacties veroorzaakt. Kunstgras is ideaal voor verschillende activiteiten - het minimaliseert de impact van vallen en voelt zacht aan als natuurgras.

Kunstgras vereist een minimum aan onderhoud, gewoon borstelen, losse vezels verwijderen en zand erover strooien, en het zal altijd mooi en esthetisch blijven. Je kunt 365 dagen per jaar genieten van het groen en de eigenschappen van dit type gras.

Het is weerbestendig, vervaagt niet onder hoge ultraviolette straling en is bestand tegen regen of sneeuw; de duurzaamheid bedraagt meerdere jaren. Dit type kunstmatige tuin bodem is waterdicht, waardoor het perfect is als ondergrond rond zwembaden, speelplaatsen thuis of sportvelden.

Voornaamste toepassingen
Afhankelijk van de behoeften kan kunstgras zeer uitgebreid worden toegepast. Het kan worden gebruikt voor de ontwikkeling van traditionele groenzones, maar ook voor recreatie- of sportvoorzieningen. Het wordt vaak gebruikt in de vorm van uitrusting voor sportvelden - bijvoorbeeld voetbalvelden.

Producten van dit type worden ook gebruikt als landschaps oppervlakken, b.v. in de tuin, op het terrein of als vervanging van een huiselijk gazon. Door zijn gemakkelijke toepassing kan het synthetische oppervlak ook op terrassen of balkons worden aangebracht.

De aangeboden oppervlakken voldoen perfect aan alle voorwaarden - ongeacht de beoogde locatie en de intensiteit van het gebruik.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.19462