Datum plaatsing: 20 mei 2021

De Terp haalt 4.700 euro op voor KiKa


De Terp haalt 4.700 euro op voor KiKa


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Gedurende de maand april zette nagenoeg het volledige kindcentrum De Terp zich in voor het goede doel. Op initiatief van Björn Pauwels, vader van twee leerlingen van de basisschool, werd bijna 4.700 euro bij elkaar gesprokkeld voor stichting KiKa, die het ongetwijfeld hard kan gebruiken in de strijd tegen kinderkanker.

Door: Mark van der Donk

Vanwege de coronamaatregelen kon de geplande sponsorloop niet doorgaan, maar op verzoek van Pauwels kwam kindcentrum De Terp tóch in actie voor KiKa. “Niet alleen om geld op te halen, al is dat natuurlijk heel mooi meegenomen, maar ook vooral om de kinderen er mee bezig te laten zijn. Op die manier zien ze in wat KiKa precies is, wat het inhoudt en waar het om gaat”, vertelt hij enthousiast.

Aan het begin van de maand daagde de 42-jarige Rosmalenaar, die zelf later dit jaar de marathon in Berlijn gaat lopen voor KiKa, alle klassen van de school uit voor een challenge. “De hele maand lang konden ze zelf acties verzinnen om zoveel mogelijk geld op te halen. Er kwam al snel van alles voorbij. Heel veel flessen werden bijvoorbeeld opgehaald voor het statiegeld, kinderen gingen zelf dingen maken of bakken om te verkopen, ze deden heitjes voor karweitjes, noem het maar op”, zag Pauwels tot zijn plezier. “Er is zelfs een kleuter uit Berlicum naar Rosmalen gelopen voor het goede doel.”

Cheque
Op vrijdag 30 april ging hij, samen met de mascotte van KiKa, langs op school om de donaties op te halen. Op de door De Terp gemaakte cheque prijkte het schitterende bedrag van 4.687,25 euro. “Echt geweldig. Ik had op de helft gehoopt en ze hebben gewoon het dubbele opgehaald. Een diepe buiging naar iedereen die heeft meegeholpen om dit bedrag op te halen.”

Dankzij donaties van vrienden, familie, kennissen, totaal onbekenden en sponsoren heeft Pauwels
inmiddels al ruim achtduizend euro bij elkaar. Maar hij gaat de komende maanden ‘gewoon’ door
met het inzamelen van zoveel mogelijk giften. Lees meer over zijn KiKa-activiteiten en doneer zelf via
www.runforkikamarathon.nl/bjorn-pauwels-berlijn-2021.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29537