Datum plaatsing: 19 mei 2021

Op pelgrimstocht in Brabant via Ons Kloosterpad


Op pelgrimstocht in Brabant via Ons Kloosterpad


Megen (Oss): Wandelaars die houden van een stevige wandeling met diepgang kunnen voortaan dicht bij huis hun hart ophalen. Zuster Angela en de Commissaris van de Koning openden in Megen ‘Ons Kloosterpad’. Het pad loopt in 15 etappes door 330 km prachtig Brabantse landschap en langs een vijftigtal kloosters.

Voor de Zusters Clarissen in Megen was de dag dubbel bijzonder. Zij vierden deze dag ook dat hun
kloostergemeenschap 550 jaar bestaat en dat zij 300 jaar in hun klooster Sint Josephsberg in Megen wonen. Vandaar dat de Abdis zuster Angela van de Clararissen in Megen, namens alle betrokkenen bij het Brabants kloosterleven, het pad symbolisch aanbood aan Brabant. De Commissaris van de Koning, Ina Adema
nam het Bindboek in ontvangst en daarmee is Ons Kloosterpad officieel geopend.

Pelgrimstocht
Ons kloosterpad is ontworpen voor de wandelaar die rust en ruimte zoekt om tot zichzelf te komen. Het is een heuse
Brabantse pelgrimstocht. Temeer omdat er ook tal van mogelijkheden zijn voor verdieping, met de beweegredenen en overtuigingen van de kloosterlingen als leidraad. Daarom is het bij sommige kloosters ook mogelijk te overnachten en om mee te draaien in het kloosterritme.

Bindboek, souvenirs en prentkaarten
Wat ook helpt om de wandelingen meer betekenis te geven is het stijlvol vormgegeven bindboek, een spirituele reisgids. Want naast alle informatie over de route en de bijzondere kloosters onderweg, geeft het bindboek wandelaars ook aanzetjes voor contemplatie en overpeinzingen. Net als de bijbehorende souvenirs en prentkaarten, door kunstenaars ontworpen, voor ieder klooster op het einde van een etappe. Als aandenken voor
de wandelaar of als manier om de ervaringen onderweg te delen met familie en vrienden.

Ons Kloosterpad op tv
Het Programma KRO-NCRV Kruispunt maakt twee bijzondere uitzendingen over Ons kloosterpad. Kruispunt loop samen met een aantal bijzondere pelgrims, die ieder hun eigen reden hebben om op pad te gaan. Bijzondere ontmoetingen die gaan over thema’s als verlies, vertrek, hoop, levensloop en inspiratie. De uitzendingen zijn op 17 en 24 mei op NPO 2 om ca. 22.50 uur.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29299