Datum plaatsing: 20 mei 2021

“Die eindshow, daarin komt voor mij alles samen”


“Die eindshow, daarin komt voor mij alles samen”


Berghem (Oss): Achter het bijna uitverkochte Hoessenbosch Festival werkt een club Berghemenaren keihard om van deze 5 de editie een knalfeest te maken. De bestuur is het creatieve brein, zet de operationele lijnen uit en houdt regie. Een enorme groep vrijwilligers zorgt er uiteindelijk voor dat de stages worden opgebouwd, het hekwerk op de juiste plek staat en wij ons biertje krijgen aan de bar. Al ver voor die vrijdag 3 september wordt er dag en soms tot begin van de nacht gewerkt om dat voor elkaar te krijgen. “Het is een tijd van hard werken en ook heel veel schik”, aldus Jesse van Maren. De 30-jarige vader van dochter Danii – “de tweede is op komst, een jongen!” – en man van Jessie werkt in het dagelijks leven als service manager bij Vega Systems in Oss en besteedt een groot deel van zijn vrije tijd aan Berghem Events. Hij is één van de zeven bestuursleden en verantwoordelijk voor alles wat je ziet op het festivalterrein, van podia en tenten tot bars. De materialenman. Zijn voldoening haalt hij uit het einde van het festival. “Die laatste show, de eindshow, daar leef ik naartoe. Bovenaan op die trap met z’n allen, uitkijkend over de feestende menigte dan besef je waar je het allemaal voor doet. Supervet!”

“Ik kan eigenlijk niet meer wachten op dat moment”, steekt Jesse niet onder stoelen of banken. Sinds 2017 is hij betrokken bij het Hoessenbosch Festival. “Mijn hobby is carnavalswagens bouwen en ik maakte toen samen met mijn vrienden de poppen voor het podium.” De uil bijvoorbeeld die nu is uitgegroeid tot hét symbool van het festival. “Ook hielp ik mee met de opbouw, gewoon omdat ik dat leuk vond en omdat hulp van vrijwilligers hard nodig is om zoiets groots als HBF op te zetten. Beetje bij beetje ging ik steeds meer doen. Er kwamen taken bij zoals het organiseren van de materialen. Als je dan ook mee gaat denken over de totale opzet, dan is het toetreden tot het bestuur een logische stap. Sinds 2019 zit ik erbij.”

Van tent tot bar
Iedereen heeft zo zijn eigen specialisme binnen het bestuur dat bestaat uit Freek van Bergen, Sander van de Goor, Ferry van der Sloot, Claudia Boers, Janneke Hoefnagels, Cor Strijbosch en Jesse zelf. De één doet de programmering en de artiestenbegeleiding, de ander weer sponsoring. Jesse ‘doet’ de materialen en daar valt eigenlijk alles onder wat je straks ziet als je over het festivalterrein loopt. “Het bestellen van de tenten, de podia, aankleding, containers, verlichting. En van tevoren offertes opvragen en onderhandelen natuurlijk. Ik vind het een sport om precies binnen budget te blijven. Maar ook de complete horeca hoort erbij. Dat begint met een horecaplan. Die maken we samen met de werkgroep ‘horecatijgers’ , een groep fijne vrijwilligers. We hebben overal een naam voor hoor”, lacht Jesse. “Zo hebben we ook ‘de terreinmannen’, waar ik vroeger al inzat en mezelf ook nu nog onder schaar. Het is een vaste groep – hoe verrassend - mannen die ervoor zorgt dat de opbouw in goede banen loopt.”

Dit festival verbindt
Jesse kan niet vaak genoeg benadrukken hoe dankbaar hij is met al die vrijwilligers die dat werk ieder jaar opnieuw belangeloos doen. “Ik denk ook dat al die 400 (!) mensen – voornamelijk uit Berghem en zowel jong als oud - eromheen de kracht zijn van het festival. Dat verbindt en zo wordt het een feest van ons allemaal. Als we zo doorgaan, dan weet ik zeker dat Hoessenbosch Festival blijft bestaan en ook blijft vernieuwen. Tijd om zelf mee te feesten is er straks niet bij denkt hij, maar natuurlijk probeert-ie overal te kijken hoe het eraan toe gaat. Hoewel hij van heel veel soorten muziek houdt en net zo graag “naar de Vrienden van Amstel of Zwarte Cross gaat”, is hardstyle zijn favoriet. “Ja, daar ga ik goed op. Bij het Uilennest neem ik natuurlijk extra vaak een kijkje”, knipoogt
Jesse.

Tickets & line-up
Het Hoessenbosch Festival vindt plaats op vrijdag 3 en zaterdag 4 september 2021 midden in de bossen van Berghem. De zaterdag en de combitickets zijn al helemaal uitverkocht. Voor vrijdag zijn er nog kaarten beschikbaar. Inmiddels zijn er naast Darkraver, Smerrig Diskjochies, The Punkass Ninjas, Lijn 99, JDA, Jannes en Wilbert Pigmans weer een heleboel nieuwe acts bekend gemaakt: de Beatcrooks, Tante Joke Karaokeband, Mashup Jack, Plug ’n Play, Daani, Bende van Ellende, Staal met Glazen, Outsiders, Music on Demand, Jeroen Post 90’s, Sjieke Bazen, Reload-R, Blues Brothers Tribute, Feestcafé de Snor en niet te vergeten de fantastische schlagermuziek van Otto Wunderbar.
Met dit jaar een extra thema erbij: Rock! Koop je tickets online via www.hoessenboschfestival.nl.

Onderschrift foto: Jesse van Maren (30) zit in het bestuur van Berghem Events en organiseert het
Hoessenbosch Festival. Hij is verantwoordelijk voor alle materialen, zoals tenten, bars, hekwerk en
podia. Zelf is hij ook niet vies van een handje meehelpen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14461