Datum plaatsing: 24 mei 2021

Dansvoorstelling voor groepen 7 uit de regio


Dansvoorstelling voor groepen 7 uit de regio


Rosmalen ('s Hertogenbosch): In de week van 1 juni vindt er een bijzonder project plaats in Perron-3. Alle groepen 7 uit Rosmalen zijn welkom in Perron-3 om te kijken naar de voorstelling ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’, naar het gelijknamige zeer populaire boek van Charlie Mackesey. René van Gerven, brugklas teamleider van het Rodenborch College las het boek en kwam op het idee om er een theatervoorstelling van te maken. Hij bracht Jurrian Markx (componist) en
Geraldine van de Griend (Vooropleiding Hedendaagse Dans) bij elkaar en er ontstond een vruchtbare samenwerking. De uitgever werd gebeld en alle lichten stonden op groen. De choreografie is gemaakt door VHD docenten Lindsay Franssen, Hannah Zwaans en Geraldine van de Griend.

De voorstelling wordt gedanst door leerlingen van de Vooropleiding Hedendaagse Dans (VHD). De VHD is een jong talenttraject in samenwerking met topsporttalent school het Rodenborch College. De voorstelling duurt 25 minuten en vertelt het verhaal over vier personages met verschillende karakters en types waar publiek zichzelf in kan herkennen, samen maken ze een tocht door de wildernis en leren elkaar beter kennen. De voice-over stemmen zijn van docenten en leerlingen van het Rodenborch College.

Voorproefje
Op 5 mei is een korte preview gegeven tijdens de livestream van bevrijdingsplein. Nieuwsgierig? De livestream is terug te kijken via de website en het youtube kanaal van het Rodenborch College. De VHD dansers op de foto zijn Sara Schijvens (de jongen/16 jaar), Lieke Kramer (mol/16 jaar), Naomi Kipping (vos/15 jaar) en Cathelijne van Dongen (paard/16 jaar). In de week van 1 juni zullen maar liefst 40 VHD dansers, tien groepjes van vier, een
voorstelling dansen in Perron-3. Uiteraard zal het theaterbezoek conform Corona richtlijnen plaatsvinden.

Het bezoek aan de voorstelling biedt leerlingen uit groep 7 de mogelijkheid om nader kennis te maken met het Rodenborch College en de Vooropleiding Hedendaagse Dans. Na de voorstelling brengen leerlingen ook een bezoek aan de school die naast Perron-3 ligt. Meer informatie over de deelnemende organisaties tref je aan op www.hedendaagsedans.nl en www.rodenborch.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28302