Datum plaatsing: 19 mei 2021

Bibliotheken verwelkomen weer bezoekers: "We hebben je gemist!"


Bibliotheken verwelkomen weer bezoekers: "We hebben je gemist!"


Heesch (Bernheze): Op donderdag 20 mei is het eindelijk zover: na bijna een half jaar coronasluiting mogen bibliotheken hun deuren weer openen. De medewerkers van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken staan te popelen om leden en bezoekers te ontvangen. "We zijn er weer voor jou!"

Half jaar afhaalbieb en online activiteiten
"Natuurlijk hebben we niet stilgezeten terwijl onze bibliotheken gesloten waren. We hebben hard gewerkt om informatie, debat en cultuur zo goed mogelijk voor een breed publiek toegankelijk te houden," benadrukt Gio van Creij, directeur-bestuurder van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Zo konden dankzij de afhaalbieb leden hun gereserveerde boeken of een verrassingsboekenpakket afhalen bij de lokale bibliotheken. Er zijn veel e-books gelezen en ook online gingen veel lezingen, workshops en activiteiten door.

Bibliotheek als plek
Desondanks hebben veel bezoekers de bibliotheek als vertrouwde plek gemist. Gio van Creij vertelt daarover: "Onze bibliotheken vervullen een belangrijke maatschappelijke functie en bieden ruimte voor ontmoeting. Zelf in de boekenkasten snuffelen, een ontspannen moment aan de leestafel, een fijne werk- of studieplek. We kijken ernaar uit om dit weer te kunnen bieden voor onze bezoekers. Wij ontvangen iedereen met open armen." En natuurlijk houden we rekening met de coronamaatregelen.

Aangepaste openingstijden en boetevrije periode tot 3 juni
Alle bibliotheken in Bernheze, Landerd, Oss en Uden gaan op 20 mei open.
In Meierijstad opent St. Oedenrode ook haar deuren. Maar in verband met verhuizing en verbouwing blijven de bibliotheken in Veghel en Schijndel voorlopig afhaal- en inleverpunt.
De afgelopen maanden was er een boetevrije periode van kracht. Maar nu de bibliotheken weer opengaan en overal materialen kunnen worden ingeleverd, verandert dit. Iedereen die nu materialen heeft geleend, moet deze uiterlijk 3 juni inleveren of verlengen.

Welkomstactie ‘Fijn je weer te zien’
Als dank voor de waardering en steun die de bibliotheekmedewerkers de afgelopen maanden van onze leden hebben ontvangen, geven we een warm welkom. Elk volwassen lid ontvangt de komende weken in de Noord Oost Brabantse Bibliotheken een bedankje in de vorm van een cadeaubon, waarvan je samen met iemand anders uit je directe omgeving kunt genieten.

Meer informatie
Kijk op www.nobb.nl voor actuele openingstijden van de Bibliotheek bij jou in de buurt. Op de website vind je ook een overzicht van alle geplande activiteiten, zowel online als op locatie.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30949