Datum plaatsing: 19 mei 2021

Sportclub Flik-Flak viert binnensport!


Sportclub Flik-Flak viert binnensport!


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Vanaf woensdag 19 mei mag er weer binnen gesport worden bij sportclub Flik-Flak, met een sportaanbod van jong tot oud in diverse wijken van ‘s-Hertogenbosch. Dat werd uiteraard met gejubel en gejuich gevierd! De vlag hing uit en de eerste lessen binnen werden feestelijk opgezet.

Buiten was leuk maar binnen is beter
Veel mensen hebben de afgelopen tijd met name thuisgezeten. De organisatie van Flik-Flak heeft echter niet stil gezeten en zocht naar oplossingen. Zo waren er gedurende de versoepelingen mogelijkheden om buiten op het plein corona-proof lessen te verzorgen. Als de weersvoorspelling een beetje meezat, konden er toestellen en materialen uitgezet worden. Wanneer het regende werden er als alternatief online lessen gegeven. Speciaal voor de jongste leden waren er online beweeg- en knutselactiviteiten. Sinds het najaar werden er wekelijks beweegspellen en sportoefeningen meegegeven aan onze leden om zo thuis toch gezond te blijven bewegen.

Sporten extra belangrijk, zeker ook voor jonge kinderen
Voor kinderen die net kunnen lopen, bestaan er ouder- en kindgymlessen. Deze leeftijd kenmerkt zich onder andere door de ontwikkeling van de natuurlijke bewegingsdrang. Op een speelse wijze kan het kind geprikkeld worden om nieuwe bewegingsvormen te ontwikkelen, zoals: balanceren, klauteren, rollen, schommelen, springen en bewegen op muziek.

Peuters hebben een nog grotere bewegingsdrang en zijn volop in beweging. Jonge kinderen leven in een bewegingswereld vol fantasie en zijn erg creatief. Daarom is het op deze leeftijd van belang dat naast het ontwikkelen van motorische vaardigheden een kind zich ook op cognitief vlak ontwikkeld. Bij peutergym worden dan ook uitdagende materialen gebruikt zoals klimrekken, balanceerbalken en gekleurde ballen en pittenzakjes.

Kleuters willen graag bewegen en hun energie kwijtraken na een dag op school of in huis te hebben gezeten. Waar kan dat beter dan in een gymzaal die je uitdaagt om nieuwe vaardigheden te leren onder begeleiding van deskundige lesgevers. Met groot maar ook met klein materiaal leren de kinderen hun evenwicht bewaren, krijgen ze inzicht in ruimte, snelheid en afstand.

Stuitert uw kind thuis teveel? Laat ze lekker sporten!
Maak kennis met het lesaanbod bij Flik-Flak. Er is een geweldig speelse en uitdagende ruimte voor de jongste kinderen. Naast het aanbod voor de allerjongste, zijn er bij Flik-Flak ook diverse gymnastische sporten te volgen waaronder: trampolinespringen, acro, turnen, dansen en meer!

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13583