Datum plaatsing: 20 mei 2021

Tips voor het beheren en bewaren van foto’s


Tips voor het beheren en bewaren van foto’s


's-Hertogenbosch (Regionaal): De vakantieperiode is in zicht, meestal een tijd dat we er weer op uit trekken en heel wat nieuwe kiekjes schieten. En dan wordt het dus eens tijd om data vrij te maken en je oude foto’s van je smartphone of digitale camera af te halen en ze op te slaan op een plek waar je ze nooit meer kwijtraakt. Of wie weet wil je er wel een leuk album van maken? We geven je een aantal handige tips voor het bewaren van je foto’s.

Foto’s organiseren en opslaan in de cloud

Een slimme manier om foto’s nooit meer kwijt te raken is door ze op te slaan in de cloud. Dat kan mogelijk via je e-mailaccount, maar je kunt er ook een extern programma voor gebruiken. Wij raden het programma Lightroom van Adobe aan en we vertellen je waarom.

Met Lightroom kun je je fotobibliotheek helemaal naar wens inrichten. Deze tool geeft toegang tot gezichtsherkenning, waardoor je ook automatische ordening kunt toepassen. Plaats ze naar wens in mappen en sla ze vervolgens op in de cloud. Je krijgt namelijk toegang tot 1 TB cloudopslag.

Dat is nog niet alles, want een leuke bijkomstigheid is dat je foto’s ook direct kunt bewerken. Zo kun je eenvoudig de helderheid aanpassen, retoucheren en bijvoorbeeld pukkels wegwerken. Al deze functies samen maakt het programma de ideale tool. Je kunt een proefversie van Lightroom gratis installeren.

Een fotoalbum maken

Zoek je naar een tastbare manier om je mooiste foto’s te vereeuwigen, dan is een fotoalbum een goed idee. Wie weet wil je een aantal van de foto’s nog bewerken om ze mooier te laten uitkomen en ze qua kleur beter op elkaar af te stemmen. In dit geval komt het programma Photoshop goed van pas. Je kunt een free trial van Photoshop gratis downloaden.

Heb je de mooiste plaatjes verzameld? Dan is het handig om gebruik te maken van een fotoboekenservice. Hier krijg je toegang tot vaste templates, waarin je de foto’s naar wens kunt inladen. Dit kan bijvoorbeeld bij HEMA, Kruidvat en Albelli. Je zou ook één foto kunnen kiezen om te laten drukken op canvas. Zo geef je meteen een update aan je interieur.

Externe harde schijf

Plaats je je foto’s liever niet in de cloud? Dan biedt een externe harde schijf uitkomst. Dit is een soort grote USB voor dataopslag, waarop je duizenden foto’s kwijt kunt. Kopieer je afbeeldingen vanaf je device naar de externe harde schijf. Wil je de foto’s later inzien, dan koppel je hem weer aan je computer. Zorg dat je de schijf op een veilige plek bewaart, want mocht deze kapot gaan dan ben je alsnog je foto’s kwijt. Dat zou zonde zijn.

Dubbele afbeeldingen op smartphone

Nog een laatste tip om meer ruimte vrij te maken op je smartphone (die bij velen tevens dient als camera) is om dubbele afbeeldingen te verwijderen. Op het moment dat je een foto maakt en deze doorstuurt via WhatsApp dan wordt hij namelijk dubbel opgeslagen. En zelfs nog vaker wanneer je hem meerdere keren doorstuurt!

De meeste smartphones hebben een functie om dubbele afbeeldingen op te sporen. Wilde je toevallig al een nieuwe smartphone gaan kopen en maak je veel foto’s via je telefoon? Dan is het slim om er een te kopen met een zo groot mogelijk geheugen, of een waar je een extra schijfje met geheugen in kunt plaatsen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31091