Datum plaatsing: 05 juni 2021

Tegels gewipt in stadion van TOP Oss


Tegels gewipt in stadion van TOP Oss


Oss (Oss): Er zijn 30 tegels in het Stadion van TOP Oss gewipt. Tot eind september speelt heel Nederland het Nationaal Kampioenschap (NK) Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen (gevel)tuin. Bedrijven, scholen en inwoners, iedereen mag meedoen. De gemeente Den Bosch heeft Oss uitgedaagd in deze groene derby. Die uitdaging nemen we aan en daarom starten we het NK Tegelwippen in het
stadion van TOP Oss. Daar hebben we zo’n 10 meter tegels vervangen door groen!

Groene derby tegen Den Bosch
Bij een derby Oss tegen Den Bosch denken de meeste mensen aan de oude strijd tussen de twee voetbalclubs. Vandaar dat de gemeente Oss contact zocht met TOP Oss. Meteen was de club enthousiast en zijn we op zoek gegaan naar een geschikte locatie om tegels te wippen. In het stadion kunnen we niet dichter bij het hoofdveld zijn. Ruim tien meter tegels zijn vervangen voor groen! Goed voor de biodiversiteit en voor het weglopen van regenwater. Gemeente Den Bosch en Oss strijden direct tegen elkaar bij het NK Tegelwippen. Kijk snel op welke plek Oss staat op de website www.nk-tegelwippen.nl.

Waarom tegels wippen?
Tegels eruit, groen erin: het heeft veel voordelen. Groen werkt verkoelend, terwijl tegels juist je tuin opwarmen. Dat is wel zo fijn als we meer warme zomers en hittegolven krijgen door de klimaatverandering. Ook trekt groen meer vlinders en bijen aan, waardoor deze insecten beter in de stad kunnen overleven. Het regenwater kan beter weglopen in een groene omgeving. Dit is belangrijk in een tijd waarin stortbuien steeds vaker voorkomen.

Meedoen?
Ga naar www.oss.nl/tegelwippen. Doe snel mee, want de eerste aanmeldingen zijn al binnen. De eerste 50 aanmeldingen ontvangen een waardebon van € 15,- van tuincentrum Coppelmans in Oss. Hiermee kun je meteen planten kopen! In het tuincentrum vind je op het klimaatplein tips voor planten die bijdragen aan de biodiversiteit en nog veel meer informatie. Laat je inspireren!

Op de foto: Jurgen Wevers van TOP Oss wipt samen met Nina Schagen van de gemeente Oss tegels in het stadion voor meer groen.

Foto door Thomas Segers
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31188