Datum plaatsing: 07 juni 2021

Samenwerken om drugs(gebruik) minder normaal te maken


Samenwerken om drugs(gebruik) minder normaal te maken


Regio (Regionaal): Drugs(gebruik) minder normaal maken, dat is niet één, twee, drie voor elkaar. Toch deinzen wij daar in Oost-Brabant niet voor terug. Samen met 37 gemeenten, GGD Hart voor Brabant, GGD Brabant Zuidoost en Novadic-Kentron heeft onze gemeente de krachten gebundeld. We gaan hier samen mee aan de slag. Communicatie, een groot onderzoek en samenwerken op gebied van regelgeving en handhaving maken hier onderdeel van uit.

Skip die trip
Deze week werd het startsein gegeven voor de hoofdcampagne van het project ‘Skip die trip’. Deze werd met samen met jongeren, ouders en het jongerenwerk bedacht en vormgegeven. ‘Skip die trip’ geeft de richting aan naar het positieve alternatief. Niks missen, gewoon lekker leven, feesten, vrienden, erbij zijn… mét de gezonde leefstijl als uitgangspunt.

Onder de vlag van ‘Skip die trip’ worden de komende jaren verschillende deelcampagnes gemaakt en acties uitgevoerd. Regionaal én lokaal. Dit kan bijvoorbeeld zijn in samenwerking met het jongerenwerk, scholen, sportverenigingen, maar ook voor evenementen of het uitgaansleven. Bij het bedenken en uitvoeren worden de jongeren en hun omgeving steeds betrokken.

Onderzoek
Dit najaar wordt een groot onderzoek uitgevoerd onder jongeren en jongvolwassenen. Om zo meer informatie te krijgen over het ‘waarom’ van drugsgebruik, over de norm en hoe deze wordt beïnvloed. De resultaten van dit onderzoek geven belangrijke informatie aan de regio en onze gemeente. Deze gebruiken we voor de acties en communicatie die regionaal en lokaal worden gebruikt. Wat heeft prioriteit? Waar moeten we ons op richten? En hoe dan?

Samenwerken
De regionale samenwerking op de schaal van Oost-Brabant heeft als voordeel dat je samen kunt kijken naar duidelijke afspraken. Dit schept duidelijkheid in beleid én voorkomt een waterbed effect in de regio. Zo wordt bijvoorbeeld aan de slag gegaan met een regionale en integrale handreiking voor ‘drugs bij evenementen’. Dat is een samenwerking met OM, politie en de branche. Ook wordt in de toekomst gekeken naar de mogelijkheden voor samen optrekken, bijvoorbeeld voor horeca en sport. Meer informatie over het regioproject staat op www.regioprojectdrugs.nl en www.skipdietrip.nl


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16052