Datum plaatsing: 02 juni 2021

CDA: Pak slechte mobiele bereikbaarheid aanRegio (Regionaal): Het CDA wil dat de regering nog dit jaar met plannen komt om mobiele bereikbaarheid te verbeteren op plaatsen waar nu geen bereik is. Dat stelt CDA-Kamerlid Inge van Dijk vandaag voor tijdens een debat over telecommunicatie in de Tweede Kamer. Ze noemt het 'onacceptabel' dat er nog steeds regio's in Nederland zijn waar mensen geen hulpdiensten kunnen bellen.

Het Kamerlid verzamelde de afgelopen week klachten van inwoners die hiermee te maken hebben. Dat deed zij via een oproep op social media. Volgens Van Dijk moet het probleem niet onderschat worden: "Uit heel Nederland hebben mensen zich bij mij gemeld. Het is een groot risico voor de veiligheid wanneer iemand geen 112 kan bellen als dat nodig is. Daar mogen we ons niet bij neerleggen."

In het voorstel van het CDA worden zo'n twintig plaatsnamen genoemd waarvan bekend is gemaakt dat mensen geen of slecht mobiel bereik hebben. Van Dijk denkt niet dat het daarbij blijft, en roept inwoners op om zich te melden indien zij zich in de zorgen herkennen. Volgende week dinsdag stemt de Tweede Kamer over het voorstel.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14935