Datum plaatsing: 08 juni 2021 - Laatst gewijzigd: 04-06-2021 14:59:19

Actie ‘Rosmalen in Beweging’ verlengd


Actie ‘Rosmalen in Beweging’ verlengd


Rosmalen ('s Hertogenbosch): De erbarmelijk slechte weersomstandigheden in mei speelden ons allemaal parten. Van een zonnig voorjaar was nauwelijks of geen sprake en de lust om te gaan wandelen of fietsen verging je al snel wanneer je naar de voorbij jagende regenwolken keek. Dat gegeven heeft het organisatieteam van Rosmalen in Beweging doen besluiten om de
actie te verlengen tot en met 30 juni. Nu de weersverbetering eindelijk aan de orde is, denken de initiatiefnemers dat nog veel deelnemers de kans grijpen er op uit te trekken voor een wandeling of fietstocht.


Door Herman van Dinther

Met de actie ‘Rosmalen in Beweging’ wil de organisatie geld ophalen om de horeca en winkeliers in het centrum van Rosmalen een hart onder de riem te steken na die lange corona ellende. Een plezierig nevendoel van de actie is om mensen te stimuleren te gaan bewegen. Dat kan met een ruim aanbod van diverse routes voor zowel wandelaars als
fietsers. Deelnemers kunnen hun eigen route kiezen maar er kan ook worden gekozen voor een uitgestippelde route. In dat laatste geval kun je onderweg meedoen aan een leuke quiz. Ongeacht de route maak je kans op leuke prijsjes. Het inschrijfgeld bedraagt € 1,00 per persoon welke een bijdrage is voor de sjaal die je bij inschrijving ontvangt. Wil je wat extra’s doneren, dan is dat gezien de doelstelling meer dan welkom. De opbrengst komt ten goede aan initiatieven die door de ondernemers in het centrum voor de Rosmalense samenleving worden georganiseerd.

Leuke deelname
Ondanks het slechte weer hebben toch al heel wat mensen meegedaan. Opvallend veel groepjes zijn er gevormd binnen verenigingen, stichtingen en organisaties.

Popsoulkoor Rosmalen
Een grote groep, hoofdzakelijk bestaande uit dames, brengt zoals de naam al doet vermoeden pop en soulachtige nummers. Dat alles met enorm veel enthousiasme. Dat de groep staat te popelen om weer eens te kunnen repeteren en daadwerkelijk te kunnen optreden is zeker. Het meedoen aan Rosmalen in Beweging was een welkome afwisseling. Zo konden enkele leden elkaar toch na lange tijd weer eens ontmoeten en bijpraten.

Eerste damesteam TV Rosmalen
Onlangs ging het eerste damesteam van tennisvereniging Rosmalen op pad. Ook zij trotseerden de weersomstandigheden. De groep zou groter geweest zijn, ware het niet dat enkele teamleden geveld waren door een blessure. De vier dames gingen voor de wandelroute van 10 km en kwamen met hier en daar een extra ommetje uiteindelijk zelfs op 14 kilometer. Het team haalde maar liefst totaal € 225,00 op. Een prachtig bedrag natuurlijk,
dat uitermate goed van pas gaat komen.

Inschrijven kan nog steeds via de link : https://forms.gle/egNQ7YCkjMEpnCr39. Ook is deze te zien via de facebookpagina van Rosmalen in Beweging. Een mailtje naar rosmaleninbeweging@gmail.com kan ook.

Op de foto ziet u de leden van het PopsoulkoorUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13460