Datum plaatsing: 08 juni 2021

Tweede helft Mercuriusplein op de schop


Tweede helft Mercuriusplein op de schop


Berlicum (Meierijstad): Vanaf half april werken we aan een mooier en groener Mercuriusplein in Berlicum. Met meer ruimte om te verblijven, maar ook om te parkeren. Veel inwoners en ondernemers hebben meegedacht over het ontwerp. De werkzaamheden lopen voorspoedig, waardoor de aannemer kan starten met fase 2.

Fase 1
Deze week ronden we fase 1 af. In deze fase zijn:

- afwateringsgoten aangebracht, de goten zijn gemaakt van cortenstaal met daarop een afbeelding van de Balkumse Beer
- het plein is opgehoogd
- er is gestart met werkzaamheden voor de fontein
- het plein en de rijbaan van het Mercuriusplein, tussen de Marsstraat en de rotonde aan de Hoogstraat, zijn opnieuw bestraat.
- Het eerste gedeelte van de blauwe zone is gelegd. De blauwe zone gaat in als alle werkzaamheden klaar zijn en de borden zijn geplaatst.
- de terrassen van de horecagelegenheden op dit stuk zijn klaar en kunnen weer open
- het carillon is teruggeplaatst
- het parkeerterrein bij de Jumbo kan weer gedeeltelijk open.

Fase 2
De aannemer kan door met fase 2 en gaat aan de slag met de werkzaamheden aan het voetgangersgebied van de Bourgondiër tot de Jumbo. Vanaf half juni starten de werkzaamheden op het parkeerterrein aan de zijde Kruidvat – Coop.

Na de bouwvak vakantie starten zij met de herinrichting van de trottoirs en rijbaan van de Hoogstraat.

Glas- en kledingcontainers
De glas- en kledingcontainers krijgen na de werkzaamheden een nieuwe plek op het Mercuriusplein. Je vindt vanaf 12 juni tijdelijke containers bij sporthal De Run.

Weekmarkt
Ook in fase 2 van de werkzaamheden vind je de weekmarkt op het parkeerterrein De Wever aan de Runweg. De vaste standplaatsen op vrijdag (de AGF kraam, viskraam en kipkraam) vind je tijdelijk op het parkeerterrein bij sporthal De Run.

Parkeren tijdens de werkzaamheden
Tijdens de werkzaamheden zijn er minder parkeerplaatsen beschikbaar. We zorgen er wel voor dat het deel van het plein waar niet gewerkt wordt, vrij blijft om te parkeren.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14429