Datum plaatsing: 12 juni 2021

Voortvarend Verder aanpak armoede en schulden


Voortvarend Verder aanpak armoede en schulden


Regio ('s Hertogenbosch): Het is belangrijk dat inwoners, vroegtijdig, snel en op maat hulp krijgen als zij te maken hebben met armoede en schulden. Daarom werken we aan een robuust armoedebeleid dat we continue aanpassen aan actuele ontwikkelingen. Dat doen we samen met heel veel anderen, zoals ‘s-Hertogenbosch tegen Armoede, ruim zeventig aangesloten organisaties en vrijwilligers.

Iedereen verdient een kans
De afgelopen jaren hebben we flink aan de weg getimmerd. Bijvoorbeeld door schulden vroegtijdig op te sporen, het verminderen van administratieve rompslomp en door samen te werken met andere organisaties in de gemeente. Wethouder Huib van Olden: “Met onze aanpak hebben we al voor veel inwoners het verschil kunnen maken. Maar we zijn er nog niet. We zijn blij dat steeds meer mensen Eerste Hulp Bij Geldzaken weten te vinden als er financiële problemen dreigen. De Schuldhulproute staat op de kaart en sinds begin dit jaar heeft de gemeente een eigen bewindvoerderskantoor. We blijven ons de komende periode inspannen om ervoor te zorgen dat niemand buiten de boot valt. Vooral als het gaat om gezinnen met kinderen.

Voortvarend verder
De aanpak in het Aanvalsplan Den Bosch Schuldenvrij Voortvarend Verder 2022 borduurt verder op de ingeslagen weg. De noodzaak voor een snelle, gerichte en duidelijke aanpak van armoede en schulden is actueler dan ooit want veel inwoners zijn getroffen door de coronacrisis. We verstevigen de samenwerking met onze partners en bouwen door op ons stevige fundament. Onze leidende principes blijven:

- Arm in arm tegen armoede, een integrale aanpak
- Eerder erbij om erger te voorkomen
- Betere en snellere dienstverlening

Eerste Hulp Bij Geldzaken
We zorgen ervoor dat inwoners onze laagdrempelige toegang eenvoudig kunnen vinden, zodat we snel en adequaat ondersteuning kunnen bieden. Voor een afspraak met Eerste Hulp Bij Geldzaken kun je bellen naar (073) 615 51 55.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14098