Datum plaatsing: 16 juni 2021

Softbal pupillen interview bij de Gryphons


Softbal pupillen interview bij de Gryphons


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Vandaag was ik op het veld , op het mooie sportcomplex, aan de Groote Vlietlaan 61, 5245PB Rosmalen in de Groote Wielen.

De enthousiaste pupillen hadden vandaag een wedstrijd tegen Roef! uit Moergestel. Na een spannende wedstrijd zijn het toch de Gryphons pupillen die winnen met 17-14. In deze competitie is meedoen belangrijker dan winnen. Alle pupillen zijn enthousiast en hebben plezier in het spel. Softbal is een combinatie van individuele kwaliteiten en teamwerk. Je moet ook goed geconcentreerd zijn, er zijn veel facetten die meespelen.

Het team vandaag bestaat uit:
Lisa, zij is pitcher en speelt meestal op 1. Nienke, is derde honkspeler, Pleun, staat meestal in het outfield, Roos is catcher, en staat vaak op het eerste honk. Sophie staat meestal op het tweede of derde honk, zij houdt van slaan. Zinzi, is catcher, en staat op het tweede honk. Isis, is pitcher, korte stop, en staat soms op het tweede honk. Zij softbalt ongeveer twee jaar. Rubya is pas nieuw, ze heeft vandaag gekeken naar de wedstrijd en het team aangemoedigd. Jaya is ook nieuw en zij is erg enthousiast en ze vindt alles heel leuk, vandaag heeft ze haar eerste wedstrijd gespeeld. Ze heeft meteen een honkslag geslagen!

Ze vinden softbal allemaal een leuke sport, de variatie en het teamwork, tactiek, strategie, het komt allemaal voorbij. Kom een keer meedoen als je van balsporten houdt. Alle meisjes tussen de 8 en 12 zijn van harte welkom om een paar keer mee te doen om te kijken of je het leuk vindt.

Bij de Gryphons kun je een handschoen lenen, er zijn geen wachttijden, je kan meteen beginnen. De trainingen zijn op dinsdag en donderdagavond, en de wedstrijden zijn meestal op zaterdag.

De competitie loopt van april tot oktober. Wil je een keer meetrainen neem dan contact op de secretaris van de Gryphons. E-mailadres: secretariaat@gryphons.nl of op deze site onder het kopje proeftraining.

Het Gryphons softbal pupillenteam

Foto en tekst van Maryam van Meer
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14109