Datum plaatsing: 20 juni 2021

Repetities Oeverloos Theaterroute 2021 gestart!


Repetities Oeverloos Theaterroute 2021 gestart!


Keent (Oss): Dit jaar vindt de vierde editie van Oeverloos Theaterroute plaats. Van 9 tot en met 12 september leggen bezoekers van het evenement een wandelroute af op het Brabantse ‘eiland’ Keent. Meer dan 60 deelnemers, waarvan zo’n 20 jongeren, meldde zich aan voor de editie van dit jaar en de repetities zijn inmiddels in volle gang. Stichting Oss Cultureel bereidt zich met alle deelnemers voor op weer een succesvolle editie van dit unieke evenement.

Oeverloos Theaterroute staat dit jaar in het teken van de geschiedenis van Keent en één van de scènes speelt zich af op de Keentse kermis van vroeger. Voor veel jongeren uit die tijd was de kermis hét sociale hoogtepunt. Voor de groep jonge deelnemers van dit jaar is het een uitdaging om tijdens de repetities een eigen draai te geven aan onder andere deze scène. Onlangs kregen deze jonge spelers een workshop van niemand minder dan acteur en theaterdocent Huub Smit, onder andere bekend van zijn rollen in New Kids, Van God Los en Undercover.

Op donderdag 10 juni is ook de groep volwassen deelnemers gestart met repeteren. Het script is uitgedeeld, de rollen zijn verdeeld en de komende weken wordt er hard gewerkt om alle scènes voor de zomerstop te leren. In samenwerking met de professionele kunstenaars die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de theaterroute, maakt Stichting Oss Cultureel zich op voor weer een succesvolle editie. De kaartverkoop voor Oeverloos Theaterroute 2021 start begin juli. Meer informatie is tegen die tijd te vinden via www.osscultureel.nl.

Oeverloos Theaterroute
Oeverloos Theaterroute meandert langs de Maas en vindt iedere twee jaar plaats op een andere plek langs de dijken van de rivier, die meer dan 40 km lang door de gemeente Oss loopt. Het is een theaterbeleving van zo’n 1,5 uur, voor jong en oud. Elke editie staat voor lokaal cultureel talent en is geïnspireerd op lokale verhalen. Voorafgaand en afsluitend kunnen bezoekers genieten van een lokale lekkernij, muzikale optredens en kunst op het Ontmoetingsplein. De laatste editie van Oeverloos Theaterroute vond plaats in 2019 en werd bezocht door zo’n 1300 bezoekers.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13761