Datum plaatsing: 21 juni 2021

Pontjesdagen: een weekend zigzaggen over en langs de Maas


Pontjesdagen: een weekend zigzaggen over en langs de Maas


Regio (Regionaal): Op 3 en 4 juli vinden de eerste Pontjesdagen plaats. Op de fiets of te voet zigzaggend door het gebied van Woudrichem tot Wijchen, met de vele recreatieve voet- en fietspontjes, die een centrale plek innemen tijdens deze Pontjesdagen. Langs de route van zo’n 90 kilometer bezoek je mooie pareltjes langs de Maas en word je passend binnen de geldende covid-19 maatregelen verrast door musea, waterschappen en betrokken ondernemers.

Het thema voor de Pontjesdagen is verbinden. “De pontjes staan voor de verbinding tussen beide Maasoevers maar ook tussen de betrokken provincies, gemeenten en ondernemers”, zegt Wim Hoezen, bestuursondersteuner van stichting Maasmeanders, betrokken bij de organisatie van dit weekend.

In het gebied liggen onder andere vestingstadjes Woudrichem, Heusden, Batenburg, Ravenstein en
Megen en ’s-Hertogenbosch en Oss. Daarnaast vind je er tal van authentieke Maasdorpjes en verschillende watersport- en natuurgebieden direct aan de Maas maar ook bos-, heide- en duingebieden iets verder van het water.

Speciale app
In het kader van Pontjesdagen is er voor het weekend een speciale fiets- en wandelkaart beschikbaar waar alle pontjes en de deelnemende bedrijven en organisaties op vermeld staan. Bezoekers die op deze dagen gebruik maken van de pontjes betalen slechts €0,50 per overtocht. De deelnemende ondernemers zorgen voor aantrekkelijke rustplekken en waar mogelijk voor diverse acties waarmee de beleving in het bijzonder gebied nog mooier wordt. Het Waterschap Aa en Maas heeft een speciale app ontwikkeld. Deze is te downloaden via www.maasverhalen.nl. Ook hiermee wordt de beleving versterkt door de verhalen, die horen bij de verschillende voorgestelde routes.

Deze eerste Pontjesdagen staan niet op zichzelf, de bedoeling is om elk jaar of om de twee jaar Pontjesdagen te organiseren om zo nog meer kansen te bieden om het gebied te verkennen. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een mooi programma in het gebied langs de Maasoevers. Het blijft onzeker hoe de ontwikkelingen rond het coronavirus verlopen. Natuurlijk gelden tijdens de fietstocht de dan geldende covid maatregelen, zoals 1,5 meter afstand, maximum aantal bezoekers per locatie, dragen van mondkapjes binnen en op de pontjes en het maximum aantal fietsers op de pontjes. De ontwikkeling van COVID-19 is van invloed op de activiteiten waarmee u onderweg verrast wordt. Via www.pontjesdagen.nl en www.facebook.com/Pontjesdagen blijf je op de hoogte van ontwikkelingen rond de organisatie en programma’s van de pontjesdagen.

Pontjesdagen zijn een initiatief van de gemeenten Altena, Heusden, Maasdriel, West Maas en Waal,
Zaltbommel, ’s-Hertogenbosch, Oss, Wijchen en het Waterschap Aa en Maas.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28936