Datum plaatsing: 15 juni 2021

Maak kennis met een spannende sport: airsoft!


Maak kennis met een spannende sport: airsoft!


's-Hertogenbosch (Regionaal): Na de laatste versoepelingen mogen ook eindelijk de airsoftvelden weer open! We kunnen weer naar de sportschool, bioscoop, het restaurant of naar het theater. Na zo’n lange tijd binnen zitten wil je weer eens echt wat leuks en bijzonders gaan doen. Wat dacht je van airsoft? Ook deze competitieve schietsport mag weer uitgevoerd worden op locaties!

Wat is airsoft?
Airsoft is een schietsport waarbij teams of personen tegen elkaar gaan vechten met replica’s van pistolen en geweren. Je bevindt je in een militair simulatiespel, wat het extra spannend maakt. Airsoft is niet hetzelfde als paintball. Er worden kleinere en hardere kogels gebruikt dan de paintballs, namelijk airsoft pellets of ook wel BB’s of airsoft kogeltjes genoemd. Airsoft is ook een stuk realistischer dan paintball, je gaat echt een simulatie in van een leger gevecht. De levensechte simulatie en replica’s van echte wapens maken het tot een extreem spannende sport en vrijetijdsbesteding.

Wat voor balletjes?
De airsoft pellets die gebruikt worden als kogels, zijn hard en klein van aard. Gemiddeld hebben de pellets slechts een diameter van 6 mm en wegen deze max. 0,40 gram. Het verschilt per airsoft locatie wat voor groottes en gewichten worden gebruikt. Wordt er op je geschoten? Dat voel je dan ook wel even met de snelheid van de wapens en de hardheid van het balletje. Dit maakt de game extra realistisch. De balletjes gaan niet kapot zoals bij paintball, maar zijn wel gemaakt van biodegradable plastic. De kogels breken binnen iets meer dan een jaar op in zulke kleine deeltjes dat ze niet meer waar te nemen zijn.

Waarom airsoft?
Airsoft is leuk voor iedereen die van spannende spellen en replica wapens houdt. Ook kinderen die graag legertje spelen krijgen de kans om de unieke sport uit te voeren in kinderairsoft. Uiteraard maak je bij deze vorm gebruik van lichtere balletjes. Niet alleen is airsoft superspannend en vermakelijk, het is ook nog eens lekker bewegelijk en gezond voor jong en oud!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16673