Datum plaatsing: 15 juni 2021

Vastgoedonderhoud, wat is belangrijk?


Vastgoedonderhoud, wat is belangrijk?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Ben je in het bezit van vastgoed en vraag je je af hoe vaak en wat er onderhouden moet worden? Het antwoord daarop is simpel: er moet veel onderhouden worden op regelmatige basis. Helemaal als je niet zelf in het pand woont, is dit noodzakelijk! Ook als je een wat ouder pand bezit en je er verschillende huurders in hebt zitten. Welk onderhoud is nodig?

Het dak laten checken
Een van de voornaamste onderhoudsrijke onderdelen van een huis is het dak. Immers, het dak is de plek waar de eerste neerslag valt en het is goed mogelijk dat het dak als eerst slijt. En er dan slijtage is of iets los is geraakt, kan de schade groot zijn! Het is erg kostbaar als bijvoorbeeld een dak lekt en hier niks aan gedaan wordt. De lekkage wordt alleen maar groter en uiteindelijk ben je veel meer geld kwijt.

Mos, schadelijker dan je denkt!
Zorg dus dat je elk jaar een check van het dak doet. Zitten er geen gaten in? Liggen alle dakpannen nog op hun plek? En is er geen mos ontstaan? Misschien denk je dat mos niet zo erg is, maar mos is eigenlijk heel venijnig op het dak. Het kan de dakpannen aantasten door bepaalde stofjes die hierin zitten. Daarnaast spreidt mos snel en dat moet je dus eigenlijk een stap voor zijn. Het is meestal niet moeilijk om mos van het dak te verwijderen, maar je bent het liever voor. Daarnaast ben je meer kosten kwijt als je een heel dak moet ontmossen.

De dakgoot
De dakgoot is ook een belangrijk onderdeel van het dak. Vaak komen er blaadjes en troep te liggen dat er helemaal niet hoort. Als je dit niet op tijd laat weghalen, dan heb je kans dat het water niet goed wegstroomt. De druk op de dakgoot neemt toe en er ontstaat een lekkage. Dit wil je ook voor zijn! Laat dus ook zeker de dakgoten checken en leeghalen, het liefst elk jaar. Mocht je last hebben van vogels, dan kun je speciale rekken laten plaatsen waardoor de vogels weggejaagd worden. Dit is een natuurlijke manier om de vogels te ‘bestrijden’. Ze zullen gewoon op zoek gaan naar een andere plek voor hun nestje!
Helaas slijten daken nou eenmaal, helemaal een bitumen dak. Als deze goed gelegd is gaat ie jaren mee, maar door weersomstandigheden kan er weleens een stukje losraken bijvoorbeeld. Soms is het beter als het bitumen dak vervangen wordt en in sommige gevallen kan er een nieuwe laag bitumen overheen gelegd worden. Natuurlijk wil je het liefst die tweede optie, dus zorg dat het bitumen dak regelmatig gecheckt wordt. Dan weet je precies of je deze helemaal moet vervangen of dat deze een extra laagje nodig heeft om weer even door te kunnen.
Voor jaarlijks of meer jaarlijks onderhoud kun je terecht bij Apex Vastgoedservice. Het team staat voor je klaar. Daarnaast hebben ze een spoedservice, waardoor je ze 24/7 kunt bereiken in geval van spoed.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.18957