Datum plaatsing: 19 juni 2021

Hoe beveilig je jouw huis tegen inbrekers?


Hoe beveilig je jouw huis tegen inbrekers?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Tips van een Slotenmaker in Amsterdam

Je wilt jouw huis natuurlijk goed beveiligen tegen inbrekers. En dat is belangrijker dan ooit, omdat na de lockdown blijkt dat inbrekers hun kans inmiddels weer grijpen.
Het aantal inbraken neemt snel toe, nu er weer meer mogelijk is. Met de lockdown die ten einde komt zitten er weer meer mensen op het terras, in de bioscoop of bij anderen. Dat biedt kansen voor inbrekers.

Meer naar buiten = 30 procent meer inbraken
Uit onderzoek van de InbraakBarometer blijkt dat er begin juni tot 30 procent meer inbraken plaatsvonden dan een paar maanden eerder in april. Het is een forse stijging, die laat zien dat inbrekers weer veel meer actief zijn.
Ze hadden weinig kans om in te breken tijdens de lockdown. Inmiddels zitten er weer minder mensen thuis. En zijn ze ook ’s avonds weer weg, soms zonder het huis goed af te sluiten. In die situaties ben je kwetsbaar, dus het is belangrijk om je daar goed tegen te wapenen.

Tips van een slotenmaker
Om te voorkomen dat je bij de mensen gaat horen die te maken krijgen met een inbraak hebben we een aantal handige tips voor je verzameld. Van een slotenmaker, die dus goed weet waar je op moet letten:

•Sloten met het SKG-keurmerk
Het is belangrijk om sloten te laten plaatsen met het SKG-keurmerk. Dus heb je die nu nog niet zitten? Je voorkomt daarmee dat inbrekers makkelijk naar binnen kunnen. Ze herkennen de sloten en gaan een deurtje verder. Of hebben in ieder geval veel meer tijd nodig om het slot te openen, waardoor de politie waarschijnlijk op tijd ter plaatse is.

•Driepuntsslot in de (voor)deur
Zowel de voordeur ls andere deuren kun je laten voorzien van een driepuntsslot. Dat voorkomt dat een inbreker maar één slot hoeft te forceren om binnen te komen. De sloten zitten zowel hoog, midden als laag in de deur. En voorzie je zowel de voordeur als de achterdeur daarvan? Dan weet je zeker dat er niemand makkelijk binnen kan komen als jij weg bent.

•Sluit het eerst achter af
Begin sowieso achter met het afsluiten van je huis. Veel mensen laten de achterdeur of een raampje aan de achterkant openstaan. Dat is onverstandig, omdat dit de favoriete kans is van veel inbrekers. Ze blijven graag uit het zicht, en dat lukt aan de achterkant een stuk beter dan aan de voorkant.
En wil je met de sloten aan de slag? Kies een slotenmaker in Amsterdam die gewoon bij je in de buurt zit. Let op de SKG-keurmerken en bijvoorbeeld de garantie die de slotenmaker aanbiedt voor de montage. Dan weet je zeker dat het goed geregeld wordt.

Met goede sloten voor de voordeur en bijvoorbeeld de ramen kun je onbezorgd het terras op. En genieten van alle vrijheid die we de komende tijd terugkrijgen, zonder dat er een inbreker aan de slag gaat om de thuiskomst enorm te verpesten.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16818