Datum plaatsing: 20 juni 2021

Hoe bepaal je de ideale plek voor een trampoline in je tuin?


Hoe bepaal je de ideale plek voor een trampoline in je tuin?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Wanneer je jonge kinderen hebt en een tuin waar je er ruimte voor hebt, is een trampoline echt een aanrader. Deze valt gegarandeerd in de smaak bij je kinderen en ze zullen hier volop plezier aan beleven. Kinderen bedenken de leukste activiteiten op een trampoline en kunnen hier al hun energie en enthousiasme bij kwijt. Super leuk dus als je een grote tuin hebt en alle ruimte hebt voor een grote trampoline. Maar waar ga je dat gevaarte plaatsen? Het neemt veel ruimte in beslag en je moet rekening houden met een afstand eromheen zodat spelende kinderen niet tegen een muur vallen. In dit artikel lees je daarom hoe je de ideale plek bepaalt.

Niet te dicht bij een schutting
Een grote trampoline wil je natuurlijk liever niet midden in de tuin zetten. Je plaatst deze het liefst op een plek waar je de ruimte ook echt kunt missen. In de hoek is dan een goed idee. Maar te dicht langs schuttingen plaatsen kan gevaarlijk zijn. Springende kinderen kunnen namelijk ook een keer vallen, als er dan een muur of schutting dichtbij staat kunnen ze er tegen aan vallen en zich misschien wel bezeren. En als ze heel hoog springen kunnen ze misschien zelfs over de schutting heen vallen. Let dus goed op de ruimte die je overhoud tussen muren en hekken om zo te voorkomen dat er ongelukken gebeuren.

In de schaduw of juist in de zon?
Zijn je kinderen fanatiekelingen op de trampoline en zijn ze de hele dag aan het springen? Denk dan goed na over of je de trampoline op een plek neerzet waar de hele dag de zon op staat, of op een plek waar wat meer schaduw is. De hele dag in de zon kan erg warm zijn en dan moet je goed op letten dat niemand verbrand. Ook zorgt een felle zon ervoor dat je minder ziet, waardoor de kinderen misschien slechter zicht hebben op waar en hoe ze springen en misschien vallen.

Gezellig dichtbij het terras
Het is natuurlijk ook gezellig als je de trampoline dichtbij je terras neerzet. Dan kun jij lekker op je tuinmeubilair zitten en ondertussen genieten van het zicht op je spelende en lachende kinderen. Met jonge kinderen kun je dan goed opletten of er geen ongelukken gebeuren, en met wat oudere kinderen kun je ondertussen nog gezellig kletsen en samen genieten van het buiten zijn.

Een trampoline valt bij bijna ieder kind wel in de smaak. Ze kunnen hier ongekend veel plezier op maken en al hun energie op kwijt. Let goed op waar je de trampoline neerzet. Houd rekening met voldoende afstand en dat je zelf nog zicht kunt hebben om ongelukken te voorkomen. Met deze tips kun je hopelijk voor jouw tuin de ideale plek vinden om een trampoline te plaatsen. Ga dus snel aan de gang en maak je kinderen blij met een heerlijk grote trampoline voor veel springplezier.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17080