Datum plaatsing: 23 juni 2021

Je auto online verkopen: hoe doe je dat?


Je auto online verkopen: hoe doe je dat?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Voor de meeste mensen is het verkopen van hun auto geen alledaagse aangelegenheid. Sterker nog: veel mensen ruilen hun auto in als ze een nieuwe aanschaffen en krijgen er daarom überhaupt nooit mee te maken. Toch kan het, door verschillende omstandigheden, noodzakelijk zijn om je oude auto te verkopen. Bijvoorbeeld als je een nieuwe auto hebt aangeschaft en de oude niet ingeruild kan worden, als je een leaseauto krijgt van de zaak, als je apk verlopen is en reparatie niet meer lonend is of als je flinke schade hebt gereden. Gelukkig is het verkopen van je auto tegenwoordig toegankelijker dan ooit. Wij zetten de mogelijkheden op een rij.

Verkopen via een online marktplaats
Voor de meeste mensen is dit waarschijnlijk de meest directe ingeving. Echter, het als particulier verkopen van een tweedehands auto is niet voor iedereen weggelegd. Hoewel je op deze manier zeer zeker de hoogste prijs kunt realiseren, dien je wel enigszins verstand van zaken te hebben als je je auto via een marktplaats wilt verkopen. Zeker als een doorgewinterde handelaar een poging zal wagen om jouw auto volledig af te kraken, zal je sterk in je schoenen moeten staan. Tip: het kan lonen om van te voren een bezoek te brengen aan de garage om vast te laten stellen dat jouw auto in goede conditie verkeert, zodat ze jouw auto niet onterecht onderuit kunnen halen.

Verkopen via een auto verkoop site
Je ziet ze steeds vaker op tv en hoort spotjes op de radio: auto verkoop sites. Je biedt je auto aan met behulp van je kenteken en een aantal foto’s en vervolgens wordt deze geveild onder aangesloten bedrijven. Grootste voordeel? Met relatief weinig inspanning zet jij jouw auto online en bereik je eenvoudig geïnteresseerde bedrijven. Het voornaamste nadeel? Je bereikt alleen aangesloten bedrijven. Die kopers dienen weer te verdienen aan jouw auto. Je levert daarom altijd een stukje in op het maximale verkoopresultaat. Bovendien zal ook het platform een beetje willen verdienen aan een verkoop.

Verkopen aan een autosloperij
De autosloperij is allang niet meer het bedrijf dat alleen maar auto’s sloopt. Met behulp van tweedehands onderdelen brengen zij auto’s met (flinke) schade weer opnieuw tot leven. Omdat zij in staat zijn om voertuigen met defecten goedkoop te repareren, kan het soms lonen om een voertuig met mankementen aan de autosloperij te verkopen. Ook voor voertuigen die aan het einde van hun Latijn zijn, is de autosloperij de place-to-be. Hou er wel rekening mee dat de vergoeding waarschijnlijk niet de allerhoogste is, maar daar staat tegenover dat ze voertuigen ook in zeer slechte staat van je over willen nemen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14471