Datum plaatsing: 28 juni 2021

Corona-seizoen géén verloren seizoen voor OJC ROSMALEN


Corona-seizoen géén verloren seizoen voor OJC ROSMALEN


Rosmalen ('s Hertogenbosch): OJC kijkt terug op een memorabel seizoen: 2020-2021 werd overschaduwd door het corona-virus, en de bijbehorende maatregelen beperkten OJC in alle opzichten. Vanaf half oktober stopte zelfs de competitie. Gelukkig konden de jeugdteams blijven trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Voor de seniorenteams veranderde het steeds: dan weer wel, en dan weer niet. Het feit dat er geen toeschouwers welkom waren op het complex, kwam ook de gezelligheid niet ten goede. Het publiek werd node gemist, zoals ook de lekkere douche na de training en de ‘derde helft’.

Een grote groep vrijwilligers heeft er alles aan hebben gedaan om zoveel mogelijk én de RIVM-richtlijnen te volgen én activiteiten te organiseren bínnen die richtlijnen. De entree werd coronaproof gemaakt, met eenrichtingsverkeer en een verzamelpunt voor jeugdspelers. Beheerders en vrijwilligers zorgden voor zo min mogelijk ongewenste situaties en gasten.

Ondanks alle beperkingen had corona óók een positief effect: de saamhorigheid groeide, omdat iedereen in hetzelfde schuitje zat. Om zo veel en goed mogelijk activiteiten door te kunnen laten gaan, móest er wel worden samengewerkt en nog meer rekening gehouden worden met elkaar. Omdat er geen uitwedstrijden waren, waren álle jeugdteams op zaterdag aanwezig bij OJC. Dat schiep een band, maar betekende ook inschikken en flexibel zijn.

Veel kon er níet doorgaan. Maar OJC heeft er alles aan gedaan ándere zaken hiervoor in de plaats te organiseren. Zo was er een Online Pubquiz, kon de jeugd een Voetgolftoernooi spelen, hebben PSV-jeugdtrainers een clinic georganiseerd voor de onderbouw, en vonden er open selectietrainingen plaats. Daarnaast waren het KNVB Voetbalfestival en het Oranjefestival een groot succes.
Ook is er hard gewerkt aan een aantal vernieuwingen op en rond het complex. De gemeente heeft aan de noordkant een nieuw grindpad aangelegd. Zo rijden fietsen en scooters vanaf het Hemaalpad, achter de velden 8, 9 en 10, rechtstreeks naar de fietsenstalling in het achterste deel van OJC. Bij de hoofdingang van het OJC-terrein, aan de zuidkant, is een nieuwe fietsenstalling aangelegd, met plaats voor zo’n 270 fietsen en scooters. Vanaf nu hoeven fietsen en scooters dus niet meer óver het terrein van OJC te rijden, wat rustiger en veiliger is voor iedereen.

Op het buitenterras zijn twee containers geplaatst die tijdens toernooien, evenementen en op wedstrijddagen als horeca-uitgiftepunt dienen. De containers hebben een coole uitstraling gekregen door een graffiti-ontwerp van Peter van Hout. Peter is, naast docent op het Rodenborch College én graffiti-artiest, ook trainer van de O11-1 en O11-2 van OJC.

Er is nog grote behoefte aan horeca-medewerkers (17+) voor het nieuwe seizoen, ervaring is niet nodig; als je iemand weet, mail dan naar horecamanager@ojcrosmalen.nl.

Door de inzet van velen gaat seizoen 2020-2021 de OJC-boeken in als bijzonder, maar zéker niet als een verloren seizoen. OJC is klaar voor een mooie voetbalzomer met diverse activiteiten, en bereidt zich voor op een sportief en gezellig nieuw seizoen!


Corona-seizoen géén verloren seizoen voor OJC ROSMALEN
Corona-seizoen géén verloren seizoen voor OJC ROSMALEN
Corona-seizoen géén verloren seizoen voor OJC ROSMALEN


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.20776