Datum plaatsing: 29 juni 2021

Kunstkerstbomen anno 2021


Kunstkerstbomen anno 2021


's-Hertogenbosch (Regionaal): Wanneer de kersttijd weer in zicht is, gaat het bij de meeste mensen weer kriebelen, tijd om een kerstboom aan te schaffen! Een kerstboom kopen kan een leuke familieklus zijn, maar ook een tijdrovend werkje. En dan de keuze voor gezaagd of met kluit, bekijken of er een boom te vinden is die precies goed past in de woonkamer, en natuurlijk welke soort boom, want ook daar zijn veel verschillen in. In plaats van ieder jaar opnieuw keuzes te moeten maken, is er ook de mogelijkheid om het in één keer goed te doen. Ga voor een kunstkerstboom!

Waarom een kunstkerstboom

Ten eerste hoeft er voor jouw kerstgevoel geen echte boom meer te sneuvelen, en ieder jaar de echte kerstboom met kluit in de tuin planten, is voor de meeste mensen ook geen optie. Ten tweede zijn veel mensen allergisch voor de naalden van echte kerstbomen, met een kunstkerstboom is dit probleem opgelost. Het vervoeren van een echte kerstboom kan nog best lastig zijn wanneer je niet over een flinke auto beschikt. En, hoe goed ingepakt ze ook zijn, de naalden komen sowieso in je auto terecht. Een kunstkerstboom is in zijn verpakking een stuk eenvoudiger te vervoeren en laat geen sporen na. Een ander voordeel is de brandveiligheid. Een kunstkerstboom is veel minder brandgevaarlijk dan een echte kerstboom.

Net echt

De tijd van kunstkerstbomen die amper leken op echte kerstbomen is allang voorbij, de huidige kunstkerstbomen zijn haast niet meer van echt te onderscheiden en het aanbod is sterk uitgebreid. Kunstkerstbomen zijn er in heel veel verschillende formaten en soorten, en net zoals bij het kopen van een echte kerstboom, is er vast eentje te vinden die precies aan je eisen voldoet. Een kunstkerstboom kost wat meer dan een echte kerstboom, maar de investering is eenmalig, aangezien een kunstkerstboom er jaar na jaar prachtig blijft uitzien. Uiteindelijk ben je dus goedkoper uit.

Eenvoudig

Een kunstkerstboom is relatief licht en gemakkelijk in elkaar te zetten. Ook het gedoe met in elkaar slingerende snoeren met lampjes kan tot het verleden behoren wanneer je er eentje aanschaft waar de lichtjes reeds inzitten. Zodra de 2/3 drie delen van een dergelijke kunstkerstboom op elkaar gezet zijn, is de verbinding van de lampjes compleet en kunnen ze aan. Een klassiek ogende houten poot maakt het plaatje compleet.

Na de kerst

Een kunstkerstboom maakt het leven na de kerst een stukje gemakkelijker. Net zoals het in elkaar zetten van de boom, is ook het uit elkaar halen een eenvoudig klusje. De eventuele verlichting hoeft niet te worden ontward, die kan gewoon blijven zitten. De kunstkerstboom heeft niet veel opbergruimte nodig, de bodem van een kast voldoet, en hij wacht daar vervolgens rustig af om volgend jaar weer te stralen in je woonkamer.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15669