Datum plaatsing: 30 juni 2021

Nieuw: Wandel-fietsarrangementen Proeflokaal


Nieuw: Wandel-fietsarrangementen Proeflokaal


Heeswijk-Dinther (Bernheze): Vanaf 1 juli bent u welkom bij het Proeflokaal van de Abdij van Berne, de oudste nog bewoonde abdij van Nederland voor een wandel- of fietsarrangement. U start en komt terug bij het Proeflokaal dat van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur geopend is.

U wordt ontvangen met een lekkere kop thee/koffie met naar keuze een stuk appeltaart of een tosti. Daarna kunt u gaan fietsen of wandelen. Er zijn verschillende routes uitgezet naar de overige Heerlijkheden van Heeswijk Dinther.

Ommetje Abdij van Berne naar: wandel/ fiets lengte
Durp wandel 2 km
Abdij van Berne wandel 3,6 km
Museumboerderij wandel of fiets 6,7 km
Kasteel Heeswijk wandel of fiets 9,5 km
Kasteel Heeswijk wandel 10,1 km
Kilsdonkse Molen wandel 10,6 km
Kilsdonkse Molen fiets 10,8 km
Heeswijkse Heerlijkheden fiets 25 km

Naast de routebeschrijvingen worden wetenswaardigheden over de omgeving vermeld. Terug in het Proeflokaal wordt een proeverij van de twee oorspronkelijke Berne Abdijbieren, De Norbertijn Blond en de Prior Dubbel, aangeboden of een andere consumptie naar keuze als frisdrank, alcoholvrij bier of een glaasje wijn. Het arrangement moet vooraf aan de barvrijwilliger worden betaald. Het proeflokaal wordt geëxploiteerd door vrijwilligers van de Stichting Berne Abdijbier. Deze hebben ook de nieuwe routes ontwikkeld. We heten u van harte welkom. Vier het leven…
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28031