Datum plaatsing: 08 juli 2021

Kaartverkoop Oeverloos Theaterroute 2021 gestart!


Kaartverkoop Oeverloos Theaterroute 2021 gestart!


Regio (Oss): Van 9 tot en met 12 september 2021 vindt de vierde editie van Oeverloos Theaterroute plaats. Bezoekers van het evenement leggen op het Brabantse ‘eiland’ Keent een bijzonder mooie wandelroute af met uitzicht op de Maas. Oeverloos is geïnspireerd op lokale verhalen die op verschillende plekken worden uitgebeeld door toneel, muziek, dans en beeldende kunst. Na afloop is er ruimte voor een hapje en een drankje op het Ontmoetingsplein. De kaartverkoop is inmiddels gestart via de website van Stichting Oss Cultureel.

Het verhaal van de route staat dit jaar in het teken van Keent, waar de inwoners leven met de voortdurende dreiging van water. Het publiek volgt het Balgoyse meisje Lot, dat op zoek gaat naar verhalen over haar Keentse vader. Bij de overtocht na een bezoek aan de Keentse kermis is hij overleden. Althans, dat denkt ze… Op verschillende plekken beleven de bezoekers een onderdeel van de voorstelling, uitgebeeld door meer dan 60 vrijetijdsspelers in samenwerking met 9 professionele kunstenaars. Zo laat een grote groep jonge acteurs bijvoorbeeld zien hoe de Keentse kermis van toen eruitzag. Na afloop van de route kunnen bezoekers, onder het genot van een drankje en plaatselijk hapje, genieten van de optredens van regionale talenten en een expositie van Keentse kunstenaars.

Bijzonder en lokaal
Iedere twee jaar vindt Oeverloos Theaterroute plaats op een andere plek langs de dijken van de Maas, die meer dan 40 km lang door de gemeente Oss loopt. De theaterbeleving is voor jong en oud en zet zich in voor lokaal cultureel talent. Oeverloos is altijd geïnspireerd op lokale verhalen en wordt voorafgegaan door een maandenlang intensief en creatief proces van de deelnemers, professionals en organisatie. Deze aanpak in combinatie met de wisselende en met natuur omgeven locaties, maakt iedere editie van Oeverloos een unieke ervaring. Aan de editie van 2021 nemen meer dan 60 vrijetijdsspelers en 20 professionals deel; de jongste speler is 7 en de oudste speler is 73 jaar. De laatste editie van Oeverloos Theaterroute vond plaats in 2019 en werd bezocht door zo’n 1300 bezoekers.

Kaartverkoop en coronaproof
Toegangskaarten voor Oeverloos Theaterroute à € 17,00 (exclusief € 1,00 servicekosten) zijn te koop via www.osscultureel.nl/oeverloos-theaterroute. Oeverloos vindt plaats op donderdag 9, vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juli; er zijn verschillende tijden beschikbaar Oeverloos Theaterroute is zeer geschikt om flexibel mee te bewegen in deze Corona tijd. Zowel tijdens de ontwikkeling van de route, de repetities, maar ook tijdens de voorstellingen in de buitenlucht is er alle ruimte om ons te houden aan de op dat moment geldende maatregelen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12380