Datum plaatsing: 04 juli 2021

Directeur Muzelinck Laura Wijnbelt vertrekt op 1 november


Directeur Muzelinck Laura Wijnbelt vertrekt op 1 november


Oss (Oss): Na ruim 6 jaar neemt directeur-bestuurder van Stichting Muzelinck, Laura Wijnbelt, afscheid. Haar opdracht was destijds om een vitaliseringsplan ten uitvoer te brengen. In de afgelopen jaren heeft Wijnbelt gebouwd aan wat Muzelinck nu is: een Centrum voor de Kunsten dat midden in de samenleving staat en zich met passie inzet voor kunst- en cultuurbeoefening. In nauwe samenwerking met het onderwijs, zorg- en welzijnspartners en andere culturele partners.

De hersteloperatie kostte veel kruim, zegt Wijnbelt op 14 juli 2017 in het Brabants Dagblad. ,,Als je begint, denk je vrij snel te weten wat de financiële situatie is, maar dat viel tegen. De berg die we moesten opruimen wordt steeds kleiner, onze energie om iets moois neer te zetten groter.” De eerste jaren heeft Wijnbelt Muzelinck financieel op de rit gezet. Nu staat er een stevige organisatie met een solide koers die klaar is voor de toekomst. Hiermee is voor Wijnbelt het juiste moment aangebroken voor een nieuwe stap.

In opdracht van de Raad van Toezicht zal door een extern bureau op korte termijn een wervings- en selectieprocedure worden opgezet voor een nieuwe directeur-bestuurder van Muzelinck.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31491