Datum plaatsing: 08 juli 2021

Tentoonstelling Love is in the Air! bij Natuurcentrum en kinderboerderij De Elzenhoek


Tentoonstelling Love is in the Air! bij Natuurcentrum en kinderboerderij De Elzenhoek


Oss (Oss): Deze zomer hangt de liefde in de lucht bij Natuurcentrum en kinderboerderij De Elzenhoek. Jong en oud kan namelijk vanaf vandaag op ontdekkingstocht in de educatieve en interactieve tentoonstelling Love is in the air!

Liefde in de lucht
Zodra het voorjaar wordt, neemt de onrust toe in het dierenrijk. Er hangt liefde in de lucht! Veel dieren gaan dan op zoek naar een geschikte partner om voor nakomelingen te zorgen. Ontdek op welke manier de dieren elkaar verleiden. Sommige dieren geven cadeautjes aan hun geliefde, andere dieren bouwen een mooi huisje om de partner over de streep te trekken. Er wordt uitvoerig gedanst, met parfums rondgestrooid, sensuele liefdesliedjes gezongen of gepronkt met de mooiste veren. Maar de zoektocht naar een partner gaat niet altijd zonder slag of stoot. Soms moet de strijd worden aangegaan met de concurrentie die altijd op de loer ligt!

Kom kijken hoe de dieren elkaar het hoofd op hol maken. Ontdek door middel van leuke spellen wat de beste versiertrucs van het dierenrijk zijn, hoe je in stilte verliefd kunt zijn en welke liefdessymbolen dieren hebben. Kom erachter hoe egels elkaar beminnen, hoe het winterkoninkje de voice-battle wint en hoe het mysterieuze liefdesleven van een paling eruit ziet. En neem een kijkje bij één van de diorama’s met echte dieren.

30.000 bezoekers sinds opening na lockdown
De tentoonstelling is een extraatje voor de bezoekers om te vieren dat De Elzenhoek na een corona lockdown van vijf maanden sinds 19 mei weer open is. Sinds de (her)opening hebben al 30.000 kinderen, ouders, opa’s en oma’s De Elzenhoek weer bezocht.

Love is in the air! is tot 1 september elke dag te bezoeken van 10.00u -17.00u in het leslokaal van de Elzenhoek.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31974