Datum plaatsing: 15 juli 2021

Ruim 160 jaar onderwijservaring gaat het Titus Brandsmalyceum verlaten


Ruim 160 jaar onderwijservaring gaat het Titus Brandsmalyceum verlaten


Oss (Oss): Op vrijdag 23 juli neemt het TBL afscheid van Jan Maas, Karin Doup, Els Urselmann, Bert de Vaan en Theo Derks, samen goed voor ruim 160 jaar onderwijservaring. Het afscheid vindt plaats vanaf 10.30 uur in de school aan de Molenstraat te Oss.

Jan Maas is in augustus 1980 begonnen als leraar muziek. Ondertussen heeft Jan een bevoegdheid wiskunde behaald. Al vele jaren geeft Jan alleen nog wiskundelessen. Jan is zijn onderwijsloopbaan in Oss begonnen aan de Dr. Edith Steinmavo, sinds 1991 gefuseerd met het TBL. Daarvoor werkte Jan enkele maanden aan de Muziekschool Gemert. Jan is jarenlang mentor in de onderbouw geweest, de laatste jaren in de onderbouw gymnasium. Ook hield Jan zich bezig met het begeleidden van leerlingen in zijn functie van talentbegeleider.

Net als Jan Maas is Karin Doup haar onderwijsloopbaan begonnen aan de Dr. Edith Steinmavo in augustus 1983. Karin is docente Engels en mentor, eerst voor de mavoleerlingen en later mentor in de bovenbouw havo. Jarenlang was zij een van de vaste begeleiders van de Londenreis voor 4 havo en 5 vwo. Karin is zowel oud-leerling van de Dr.
Edith Steinmavo als van het TBL.

Els Urselmann is in augustus 1985 begonnen als docente Duits op een van de voorlopers van Het Hooghuis. Jarenlang heeft Els gewerkt aan de Pius X mavo in Ravenstein. Later is zij overgestapt naar het TBL. Els is als docente gestart aan het SG Titus Brandsma Velp. Ook Els is al vele jaren actief als mentor en wel in de onderbouw havo.

Bert de Vaan is in 1990 als docent begonnen aan het Mondriaancollege. Na 21 jaar maakte Bert in 2011 de overstap naar het TBL waar hij les gaf aan de masterclass Business. In de bovenbouw gaf Bert Bedrijfseconomie (voorheen M&O). Voordat Bert werkzaam werd aan het Mondriaancollege had hij een behoorlijke staat van dienst binnen het onderwijs opgebouwd. Net als Karin Doup is Bert mentor in de bovenbouw havo geweest.

Theo Derks begon in augustus 1983 op de De Ruivert, een van de voorlopers van Het Hooghuis. Daarvoor heeft hij gewerkt aan de LTS in Schijndel. Hij is bevoegd docent biologie en natuurkunde. In 2003 is Theo benoemd tot gespecialiseerd docent onderwijs, planning en organisatie op locatie ZuidWest. Later is hij voor het gehele Hooghuis benoemd als ontwikkelaar planning en onderwijs. Vanaf schooljaar 2018-2019 heeft Theo deze functie gecombineerd met de functie van stafmedewerker P&O aan het TBL.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30539