Datum plaatsing: 14 juli 2021

Man belt 22 keer naar 112


Man belt 22 keer naar 112


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Maandag kregen wij een melding van onze meldkamer dat iemand in een uur tijd zeker 22 keer naar het alarmnummer 112 had gebeld zonder dat er sprake was van een noodsituatie. Vaak werd er bij aanname direct weer opgehangen of werd er niets gezegd.

Na wat recherchewerk bleek dat het mobiele telefoonnummer vermoedelijk hoorde bij een 51-jarige man uit Den Bosch. Hierop zijn wij naar zijn woning toe gereden maar de man bleek niet thuis te zijn. Na wat speuren in de wijk troffen wij de man aan in een naastgelegen parkje. Op de vraag of hij hier iets van af wist ontkende de man aanvankelijk. Toen wij vervolgens besloten het telefoonnummer te bellen waarmee de 112-meldingen waren gedaan en hierop het buideltasje van de man begon te ‘rinkelen’ wisten wij wel voldoende. De man werd aangehouden en overbracht naar het cellencomplex.

Uit onderzoek bleek dat in de afgelopen 4 maanden meer dan 200 keer zonder noodzaak het alarmnummer 112 was gebeld met de telefoon van de verdachte. Er is proces-verbaal opgemaakt en de verdachte zal zich vermoedelijk later voor de rechter mogen verantwoorden.

Van alle telefoontjes naar het alarmnummer 112 is een groot deel helaas onterecht. Er is dan sprake van misbruik of van verkeerd gebruik. Dit is gevaarlijk voor echte meldingen want daardoor krijgt iemand in nood niet gelijk verbinding met de alarmcentrale.

Gebruik het alarmnummer 112 alleen in echte noodsituaties en wanneer elke seconde telt!Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.22821