Datum plaatsing: 14 juli 2021

Berouw komt na de zonde


Berouw komt na de zonde


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Dinsdagochtend, rond 11.00 uur zagen collega's op de Kooikersweg in Den Bosch een auto op de stoep stilstaan. Aangezien dit een bekende overlast-locatie is, besloten ze de bestuurder aan te spreken. Toen ze uitstapten reed de bestuurder achteruit. Hij kreeg een stopteken. Ondanks dat hij het stopteken zag, bleef hij achteruit rijden en reed een zijstraat in. Omdat vooruit rijden bijna altijd sneller is, konden de collega's hem daar klemzetten.

Tijdens de verkeerscontrole die daarop volgde, bleek dat de bestuurder mogelijk onder invloed was van THC en werd er een speekseltest uitgevoerd. Tijdens het wachten op de uitslag van de indicatieve test, werd de bestuurder, een 25-jarige Bosschenaar, meermalen de vervolgstappen uitgelegd. Mocht de indicatieve test positief uitvallen, dan zal hij worden aangehouden en moest hij meewerken aan een bloedonderzoek. Als hij dat niet zou doen, dan zou zijn rijbewijs sowieso worden ingenomen.

Toen de uitslag bekend werd en de bestuurder werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van THC, besloot deze om weg te rennen. De agenten riepen nog na dat dit de meest onverstandige keuze was, maar de verdachte bleef rennen. Hierop werd zijn rijbewijs (die ze nog in handen hadden) ingevorderd.

Een uur later meldde de verdachte zich aan het bureau, omdat hij toch wilde mee werken aan een bloedonderzoek. Helaas voor hem was de invordering reeds een feit. De verdachte kon door zijn komst werd wel direct verhoord voor het rijden over de stoep, het niet voldoen aan een stopteken en het rijden onder invloed.

Wanneer de verdachte zijn rijbewijs terug krijgt zal door de Officier van Justitie bepaald worden. Tegen de bestuurder is ook een rijvaardigheidsonderzoek gestart.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.23846