Datum plaatsing: 24 juli 2021

Zonneweide Lithse Ham afgesloten


Zonneweide Lithse Ham afgesloten


Lith (Oss): Door de watersnood in Limburg, Duitsland en België is er veel afval in de Maas, op de dijken en langs de oevers van de rivier terechtgekomen. Dat is ook het geval op de zonneweide bij recreatiegebied De Lithse Ham. Uit voorzorg heeft de gemeente Oss de zonneweide gesloten.

Oproep Rijkswaterstaat: laat rommel liggen
De Maasgolf heeft veel rommel achtergelaten op en rondom de dijken. Rijkswaterstaat roept inwoners op om - voor hun eigen veiligheid - niet zelf rommel op te ruimen. De dijk is vaak erg stijl, bij de rommel zitten allerlei scherpe voorwerpen en de dijken herstellen nog van het hoge water. Rijkswaterstraat maakt de uiterwaarden schoon en ruimt samen met aannemers de rommel op.

Zwemmen in de Maas gevaarlijk
De stroming in de Maas is nog steeds veel sterker dan normaal. Om die reden is het niet veilig om te zwemmen in de Maas. Daar komt nog bij dat er veel rommel in de rivier drijft: van koelkasten en prullenbakken tot picknickbanken en huisraad. Kom je daar als zwemmer mee in aanraking, dan kan dat grote gevolgen hebben. Zoek op zomerse dagen voorlopig ander zwemwater op voor verkoeling.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12402