Datum plaatsing: 27 juli 2021

Maatregelen en werkzaamheden aan de Dungense burg


Maatregelen en werkzaamheden aan de Dungense burg


Den Dungen (Sint-Michielsgestel): Uit een onderzoek naar de veiligheid van de Dungense brug blijkt dat de constructieve veiligheid van de brug niet meer voldoet aan de normen. Ook zijn andere delen bij de brug, zoals de bovenbouw en de bebording beschadigd door aanrijdingen. De gemeente ’s- Hertogenbosch is eigenaar van de Dungense brug en neemt daarom een aantal maatregelen.

Vanaf begin september mogen deze voertuigen niet meer over de Dungense brug rijden:
als deze zwaarder zijn dan 35 ton (35.000 kg)
als deze breder zijn dan 3 meter
Het gaat hierbij voornamelijk om grote landbouwvoertuigen of zwaar vrachtverkeer. Voor personenauto’s verandert er niets. De beperkingen gelden vanaf begin september.

Brug tijdelijk afgesloten tijdens werkzaamheden
In de week van 6 september wordt de brug verder onderzocht en worden kleine herstelwerkzaamheden uitgevoerd. De brug is op onderstaande tijden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer:

maandag 6 september tot en met donderdag 9 september tussen 09.00 uur en 16.00 uur
zaterdag 11 september tussen 07.00 uur en 17.00 uur
Een omleidingsroute wordt ter plaatse aangegeven. Arriva lijnbussen en langzaam verkeer, zoals fietsers, bromfietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van de brug

Heb je inhoudelijke vragen over de werkzaamheden? Stuur dan een e-mail naar openbareruimte@s-hertogenbosch.nl met als onderwerp: Maatregelen veiligheid Dungense brug. Voor vragen over de bereikbaarheid in de gemeente Sint-Michielsgestel neem je contact op met de heer A. Quirijns: A.Quirijns@MijnGemeenteDichtbij.nl of 0411 65 52 71.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13562