Datum plaatsing: 03 augustus 2021 - Laatst gewijzigd: 03-08-2021 13:57:50

Rosemary & Garlic schrijft soundtrack voor Oeverloos Theaterroute


Rosemary & Garlic schrijft soundtrack voor Oeverloos Theaterroute


Keent (Oss): Van 9 t/m 12 september vindt Oeverloos Theaterroute 2021 plaats op het Brabantse ‘eiland’ Keent, waar bezoekers een bijzonder mooie wandelroute afleggen. Dit jaar wordt voor het evenement wel een heel bijzondere soundtrack gemaakt. Het speciaal voor Oeverloos geschreven nummer wordt gecomponeerd door de band Rosemary & Garlic, één van de best beluisterde Nederlandse artiesten op Spotify.

Rosemary & Garlic wordt sinds 2018 geleid door de Brabantse zangeres Anne van den Hoogen. Tijdens haar studie Literatuurwetenschap ontwikkelde ze een grote liefde voor de Romantiek, waarbij natuurbeelden als metaforen worden gebruikt bij het reflecteren van emoties. Zowel de muziek als poëtische teksten krijgen vaak een prachtige emotionele lading. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom Rosemary & Garlic het publiek weet te betoveren. Alle nummers zijn stuk voor stuk authentiek in zowel hun compositie als productie. Denk aan de speelse dromerigheid van Patrick Watson of aan de stemmige gitaartokkels van Nick Drake. De subtiele elektronische omlijsting zorgt er samen met de heldere vocalen van Van den Hoogen voor dat Rosemary & Garlic een geheel eigen sound
binnen de singer-songwriter traditie heeft.

Anne van den Hoogen over Oeverloos Theaterroute:
“Tijdens de allereerste editie van Oeverloos hebben we met Rosemary & Garlic al eens mogen spelen in de uiterwaarden in Demen. De Maasoevers hebben mij altijd al geďnspireerd bij het schrijven van muziek, al wandelend werk ik aan de nieuwe nummers. Na 10 jaar omzwerven in Utrecht en Amsterdam woon ik zelf weer aan die oever, in Lith. Dus natuurlijk doe ik dit jaar graag mee en ben ik vereerd om een speciaal nummer te mogen maken voor de komende editie van Oeverloos! De soundtrack moet ervoor zorgen dat het publiek tijdens de route, op één van de prachtige desolate weggetjes langs de oevers van de Maas, even kan wegdromen en reflecteren op het verhaal.”

Marjolein Buijs over de keuze voor Rosemary & Garlic:
“Dit jaar heb ik 9 professionele makers gevraagd vorm te geven aan de vierde editie Oeverloos Theaterroute. Tijdens een locatiebezoek op Keent droomde ik weg op de muziek van Anne, al wandelend over de dijk en uitkijkend over de Maas. Wat een talent! Ik wist direct dat ik haar moest vragen voor deze editie. Haar muziek past er zó mooi bij. Anne reageerde meteen enthousiast. Zo dichtbij huis en iets op maat kunnen schrijven, daar werd ook zij heel blij van.”

Oeverloos Theaterroute
Iedere twee jaar vindt Oeverloos Theaterroute plaats op een andere plek langs de dijken van de Maas, die meer dan 40 km lang door de gemeente Oss loopt. De theaterbeleving is voor jong en oud en zet zich in voor lokaal cultureel talent. Oeverloos is geďnspireerd op lokale verhalen die op verschillende plekken worden uitgebeeld door toneel, muziek, dans en beeldende kunst. Het verhaal van de route staat dit jaar in het teken van Keent, waar de inwoners leven met de voortdurende dreiging van water. Na afloop van de route kunnen bezoekers, onder het genot van een drankje en plaatselijk hapje, genieten van de optredens van regionale talenten en een expositie van Keentse kunstenaars.

Kaartverkoop en coronaproof
Toegangskaarten voor Oeverloos Theaterroute ŕ € 17,00 (exclusief € 1,00 servicekosten) zijn te koop via www.osscultureel.nl/oeverloos-theaterroute. Oeverloos vindt plaats op donderdag 9, vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 september; er zijn verschillende tijden beschikbaar. Oeverloos Theaterroute is zeer geschikt om flexibel mee te bewegen in deze Corona tijd. Zowel tijdens de ontwikkeling van de route, de repetities, maar ook tijdens de voorstellingen in de buitenlucht is er alle ruimte om ons te houden aan de op dat moment geldende maatregelen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14634