Datum plaatsing: 29 juli 2021

Koop reststroken wordt aantrekkelijker voor inwonersBerlicum (Sint-Michielsgestel): Het college van B&W heeft ingestemd met een nieuw beleid als het gaat om reststroken. De koopprijs per m2 van deze stukjes openbaar groen wordt verlaagd naar € 75,-/m2 (voorkant woning) en € 125,- (naast en achter woning). Dit maakt het voor inwoners aantrekkelijker om – indien mogelijk - grond van de gemeente te kopen. De huurprijs wordt daarentegen verhoogd, maar alleen bij nieuwe aanvragen. Voor de huidige huurders verandert er niets. De grondprijzen zijn nu in overeenstemming met die van omliggende gemeenten. Het vorige beleid was van 2007 en aan vervanging toe.

Veel verzoeken
Wethouder Lianne van der Aa (Grondbeleid): “We krijgen bij de gemeente veel verzoeken van inwoners die stukjes grond van ons willen kopen. Ik denk dat we dat met deze nieuwe afspraken aantrekkelijker hebben gemaakt. Mensen die nu huren, overwegen hierdoor wellicht ook om een verzoek tot koop te doen.” Alle aanvragen worden getoetst aan het reststrokenbeleid. Dit is te vinden op de gemeentelijke website. In het nieuwe beleid zijn de uitgangspunten geformuleerd wanneer reststroken wel of niet in aanmerking komen voor huur of koop.

Reststrokenbeleid
Reststroken, ook wel snippergroen genoemd, zijn stukjes openbaar groen veelal grenzend aan particuliere tuinen of terreinen. Het gaat om strookjes grond die geen specifieke waarde hebben voor de betreffende wijk in de gemeente. Bij aanwezigheid van kabels en leidingen wordt sowieso niet overgegaan tot verkoop.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15851