Datum plaatsing: 05 augustus 2021

Een andere kijk op de uitvaart en de dood


Een andere kijk op de uitvaart en de dood


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Tot en met zaterdag 21 augustus vindt bij Huis73 aan de Hinthamerstraat in 's-Hertogenbosch de expositie/workshop #YODO plaats. #YODO (You Only Die Once) afgeleid van YOLO (You Only Live Once) is gemaakt door Laurien Schrooten en is ontstaan vanuit een grote fascinatie voor de dood.

Waarom hebben wij vaak nog zo'n duistere kijk op de dood? Waarom gaan uitvaarten nog altijd zoals ze gaan? Waarom worden bruiloften en gender reveal parties tot in de puntjes voorbereid, maar doen we dat niet als het gaat om ons allerlaatste feestje?

Met deze vragen in haar gedachten creëerde Schrooten een nieuwe vorm waarin we onze uitvaartwensen creatiever en persoonlijker kunnen bespreken. #YODO is een installatie én workshop waarbij je in drie verschillende rondes je eigen uitvaart gaat ontwerpen. Vol met humor, ironie en contradictie, geeft Laurien je een andere kijk op de uitvaart
en de dood.

Workshops:
Maandag 9 augustus om 12:00 uur
Dinsdag 10 augustus om 16:00 uur
Woensdag 11 augustus om 16:00 uur
Donderdag 12 augustus om 16:00 uur

Tickets voor de workshop zijn te bestellen via de agenda op www.huis73.nl (gebruik de tag "YODO").
De workshops duren per keer ongeveer 45 min tot een uur. Deelname is gratis.

#YODO is te bezichtigen t/m 21 augustus bij Huis73, Hinthamerstraat 72 in Den Bosch. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. Op zondag gesloten. Gratis toegang.

foto #YODO door Joost van der Velden


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29898