Datum plaatsing: 06 augustus 2021

Nieuwe inrichting Mercuriusplein


Nieuwe inrichting Mercuriusplein


Berlicum (Meierijstad): Vanaf vrijdag 30 juli is het grootste deel van het Mercuriusplein weer open en in gebruik! Ook de ondergrondse containers kun je weer gebruiken. De tijdelijke containers bij de Run halen we weg. De weekmarkt blijft voorlopig nog op de tijdelijke locatie bij de Run staan. Het Mercuriusplein is nu alleen nog toegankelijk vanaf de kant bij de Jumbo. Pas als de Hoogstraat opnieuw ingericht is, gaat ook de in- en uitrit aan die zijde open.

- Ondergrondse containers weer in gebruik
- Weekmarkt nog op tijdelijke locatie bij de Run
- Gedeelte Hoogstraat van 30 augustus tot medio oktober afgesloten
- Blauwe zone gaat in als alles af is

Werkzaamheden aan de Hoogstraat
Ook het deel van de Hoogstraat aan het Mercuriusplein krijgt een nieuwe inrichting. Vanaf 30 augustus sluiten we de Hoogstraat tussen de rotonde en de HEMA af. De werkzaamheden duren tot medio oktober. Het verkeer wordt omgeleid via de N279. De omleidingsroute is te vinden op deze site.

Ook de bus moet vanaf 30 augustus omrijden. De bushaltes tussen de Fuik en het Mercuriusplein vervallen tijdelijk. Er komt een tijdelijke halte aan de Runweg. Meer informatie vind je op de website van Arriva www.arriva.nl.

Blauwe zone
Als het plein straks helemaal af is, geldt er op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur een blauwe zone. Bij gebruik van een parkeerschijf kun je dan maximaal 2 uur parkeren. Buiten deze tijden is een parkeerschijf niet nodig en kun je langer parkeren. De blauwe lijnen zijn in de bestrating verwerkt, maar de blauwe zone gaat pas in als de borden ‘parkeerschijfzone’ er staan.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12841