Datum plaatsing: 25 augustus 2021

Vernieuwd logo, kledinglijn én nieuwbouw voor BMC?


Vernieuwd logo, kledinglijn én nieuwbouw voor BMC?


Berlicum (Meierijstad): Bij voetbalvereniging BMC gebeurde er afgelopen jaar heel weinig. Op het veld althans. Achter de coulissen zat men zeker niet stil. Eigenlijk zou afgelopen jaar het 75-jarig jubileum worden gevierd, maar door die festiviteiten ging een streep. Op kleinere schaal hoopt de Berlicumse club dit seizoen - met de presentatie van een nieuw logo, een frisse kledinglijn én de aankondiging van mogelijke nieuwbouwplannen - alsnog uit te kunnen pakken.

Door: Mark van der Donk

“Bij BMC houden we niet van stilzitten. Daarom hebben we, nu dit project afgerond is, meteen doorgeschakeld met nieuwe plannen.” Martijn van Roosmalen komt in gesprek met uw verslaggever meteen to the point en vertelt enthousiast over de ideeën die hij met zijn medebestuursleden heeft. Sinds december 2017 is Van Roosmalen voorzitter van de club. Eerst op interim basis, maar al snel werd duidelijk dat hij de uitdaging voor langere tijd aanging. “De ledenvergadering was het destijds niet eens met een voorgestelde contributieverhoging en zodoende trad het bestuur af en werd een nieuwe clubleiding bij elkaar gezocht”, legt hij uit. Samen met penningmeester Tom Stams en secretaris Marielle Snijders vormt Van Roosmalen de laatste jaren het driekoppige bestuur. “We hadden al snel een plan van aanpak gemaakt en wilden niet aan de zijlijn blijven zitten bij de uitvoering daarvan. Het oude bestuur had de weg al ingezet naar een nieuwe bestuursvorm en die hebben wij doorgezet. Het hoofdbestuur bestaat dus maar uit drie personen, maar daaronder hebben we een technische, een sponsor-, een facilitaire en een
communicatiecommissie. Die opereren zelfstandig en hebben ieder hun eigen voorzitter, waarmee we maandelijks overleg voeren.”

Ajax-tenue
Het eerste waar het nieuwe bestuur zich over boog was de financiële huishouding. “Daar was nog wel wat winst te behalen, inderdaad. We hebben vooral de hand in eigen boezem gestoken en intern bezuinigd. Verder werden verschillende contracten onder de loep genomen. Het zorgde ervoor dat we over 2020 zwarte cijfers konden schrijven.” Een van de aflopende contracten was die met de kledingleverancier. “Voor ons een mooi moment om te kijken wat er allemaal op de markt was. We hebben diverse offertes opgevraagd en leden uit alle lagen van de club laten meebeslissen over onze nieuwe kledinglijn. BMC is in het verleden wel vaker gewisseld van tenue, maar altijd bleven rood en wit de basis. Dat is nu ook zeker het geval, maar over het ‘Ajax-tenue’, wat we jarenlang dragen, waren onder onze clubgenoten de meningen verdeeld. De wijziging van het tenue is zeker geen bestuursbesluit. We hebben vertegenwoordigers vanuit het eerste elftal, onze vrouwenafdeling, vrijwilligers, de facilitaire tak en jeugdteams mee laten kiezen en zijn uiteindelijk tot een nieuw tenue gekomen, waarin vanaf dit seizoen alle teams
gaan spelen.”

Jaren 70-ding
Voor de komende vier jaar heeft BMC zich verzekerd van nieuwe kleding, inclusief een modern logo én een heuse shirthoofdsponsor. “We zijn blij en trots dat Brouwers Honselaar op de tenues van onze onder 7-teams tot en met het eerste prijkt. Samen met ons nieuwe logo, inderdaad. Het oude is echt zo’n jaren 70-ding (op de foto tijdens de laatste nieuwjaarsreceptie, red.), wat je vroeger bij Studio Sport zag. Dat kon wel een update gebruiken. Het enige wat ik er over los wil laten, is dat we het wat meer trekken naar ons eigen dorp, Berlicum dus.” Op zondag 12 september worden logo, tenue en verdere kleding (“casual, trainingspakken, tassen en dergelijke”) officieel gepresenteerd, met een feestelijk tintje. “We hebben, voorafgaand aan de bekerwedstrijd van ons vlaggenschip, een sponsorenlunch gepland staan en na afloop is er een barbecue, met muziek en gezelligheid op het terras.”

Openbaring
Eigenlijk zou de presentatie vorig jaar al plaatsvinden, bij het 75-jarig bestaan. “We wilden kort terugblikken op de historie, maar vooral vooruit gaan kijken, in een nieuw jasje. En toen kwam corona om de hoek kijken”, aldus Van Roosmalen. Van uitstel komt echter geen afstel in Berlicum. “Geluk bij een ongeluk is dat we alles op ons gemak en goed weg hebben kunnen zetten. En nu pakken we ook meteen door, want wij houden niet van stilzitten”, komt de voorzitter met nog een openbaring. “We onderzoeken momenteel de mogelijkheden naar een nieuwe, multifunctionele accommodatie, die we kunnen delen met de hockey- en korfbalclub.” De plannen zijn nog pril, maar de eerste stappen zijn inmiddels genomen, vertrouwt Van Roosmalen ons toe. “We hebben de koppen bij elkaar gestoken met onze buren en besloten om gezamenlijk bij de gemeente aan te kloppen. BMC is in 1982 op sportpark De Brand terechtgekomen, dus onze kantine en kleedkamers mogen we gerust gedateerd noemen. Wat ons betreft komt er de komende jaren een spiksplinternieuw, multifunctioneel gebouw voor in de plaats, waarin niet alleen de drie sportverenigingen terecht kunnen, maar ook ruimte is voor bijvoorbeeld een sport BSO, fysio en fitness. Als we dat voor elkaar krijgen, is BMC pas écht klaar voor de toekomst.”Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15731