Datum plaatsing: 12 augustus 2021

Een Bierbrouwer en een Eventmanager bedenken samen Het Geheim van Ravenstein


Een Bierbrouwer en een Eventmanager bedenken samen Het Geheim van Ravenstein


Ravenstein (Oss): Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein en Anki Events lanceren samen een spel: HET GEHEIM VAN RAVENSTEIN, een escapebeleving voor thuis met een bierproeverij van 5 heerlijke Wilskracht bieren.
"Dit jaar bestaat de Stadsbrouwerij 5 jaar, maar vanwege corona was er niet veel mogelijk om het te vieren. Daarom heb ik Anki van Munster van Anki Events benaderd om mee te denken voor iets bijzonders in dit jubileumjaar. Zij kwam met het idee om samen een interactieve escapebeleving met bierproeverij te maken", vertelt Wil Princen van de Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein.

De geschiedenis, de namen van prominente burgers en de plattegrond van Ravenstein zijn zo veel mogelijk in tact gebleven binnen het verhaal van het geheim. En er zijn filmopnames gemaakt in een oude kelder, bij de Keurvorst en op verschillende buitenlocaties in Ravenstein. Voor mensen uit Ravenstein en omgeving erg herkenbaar, maar ook te spelen door mensen uit heel Nederland en België.
'We hopen dat we hiermee Ravenstein nog beter op de kaart kunnen zetten. Dat er nog meer mensen dit geweldige stadje komen bezoeken, nu ze een stukje van de geschiedenis leren kennen tijdens dit spel. Veel mensen willen dagtochten gaan maken omdat ze niet naar het buitenland op vakantie gaan. Hoe leuk is het dan om Ravenstein te bezoeken en veel uit dit spel te herkennen', vertelt Wil Princen.

"Wij willen dat je dit spel ervaart als een beleving', vertelt Anki van Munster. 'Er zijn natuurlijk al legio escaperoomspellen voor thuis en ook wij hebben er een aantal gespeeld. Dan krijg je een doos thuis en kun je aan de gang. Daar miste ik altijd de beleving bij, zoals muziek en natuurlijk de klok. Daarom is onze escapebeleving anders. Het verhaal wordt verteld tijdens korte filmpjes. Je vraagt hints op via Whatsapp. Je voert de codes in op je laptop om verder te kunnen. Én Wil Princen vertelt van alles over het bier wat je tussendoor proeft."

Je speelt het spel met twee tot vier personen en het duurt anderhalf ŕ twee uur, inclusief het proeven. Maar je hebt de tijd van pauzes zelf in de hand.

Wil je de escapebeleving – HET GEHEIM VAN RAVENSTEIN - thuis spelen? Deze is verkrijgbaar bij Stadsbrouwerij Wilskracht in Ravenstein of kijk op www.escapeandtaste.nl
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28413