Datum plaatsing: 11 augustus 2021 - Laatst gewijzigd: 11-08-2021 08:04:16

EVVC-clubicoon Frans van Zoggel (60) overleden


EVVC-clubicoon Frans van Zoggel (60) overleden


Vinkel ('s Hertogenbosch): De pijn is groot bij in Vinkel en in het bijzonder bij EVVC, waar clubman Frans van Zoggel op 60-jarige leeftijd is overleden. Het bestuurslid wist de wedstrijd tegen een slopende ziekte niet te winnen. Nog maar anderhalve maand geleden bracht een groot deel van de hechte vereniging een indrukwekkend eerbetoon aan de man die door velen werd gezien als ‘mister EVVC’. Hij was voetballer van het eerste elftal tot en met de veteranen, jeugdtrainer, scheidsrechter, penningmeester, lid van talloze commissies en als supporter een graag geziene gast bij derde helften en vele feestjes.

‘Woorden schieten voor ons te kort om te omschrijven wat Frans voor onze Vinkelse vereniging betekende. Wij zijn er trots op om jarenlang van dichtbij zijn clubliefde, tomeloze inzet en innemende karakter meegemaakt te mogen hebben’, zo luidt een bericht op de website van EVVC.

Groots eerbetoon
Eerder, op donderdag 24 juni, bedankte de club Frans nog voor alles wat hij voor EVVC heeft gedaan en betekend. Op dat moment had hij al zijn werkzaamheden binnen de vereniging al neer moeten leggen. Er werd door zo’n 300 clubgenoten een luchtfoto gemaakt, een corteo naar zijn huis georganiseerd en daar een imponerend saluut gebracht. Een dag daarvoor was Frans al door de KNVB gedecoreerd als Lid van Verdienste, de hoogste onderscheiding binnen de bond, voor 30 jaar vrijwilligerswerk.

De stemming in Vinkel moge duidelijk zijn. Het verlies van de clubman zorgt voor grote verslagenheid in het dorp. EVVC zat immers in zijn hart, maar Frans was vooral het hart van EVVC.

Afscheidsdienst
Op vrijdag 13 augustus 2021 is er een afscheidsbijeenkomst op ons sportpark De Zwaan (Vinkelsestraat 108 A in Vinkel). Samen staan we stil bij het overlijden van Frans en halen we herinneringen op aan zijn leven. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn.
De afscheidsdienst start om 11.45 uur. In verband met de verwachte drukte is het al mogelijk om vanaf 11.00 uur het condoleanceboek te tekenen.
Wij vragen u om daar waar mogelijk niet met de auto naar het sportpark te komen.
Voor iedereen die persoonlijk afscheid wil nemen van Frans is daartoe gelegenheid op woensdagavond 11 augustus van 19.00 tot 20.30 uur. Frans is thuis, Vinkelse Slagen 5, 5381 EA in Vinkel.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30290