Datum plaatsing: 14 augustus 2021

Graffiti op afvalcontainers krijgt vervolg


Graffiti op afvalcontainers krijgt vervolg


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De Afvalstoffendienst en Kings of Colors gaan op 23 locaties nog eens 76 containers ‘pimpen’. Dit gebeurt onder de noemer ‘Container Kunst’. Eerder werkten we al samen om de afvalcontainers op het Goulmy en Baarplein te verfraaien. Een oproep aan bewoners om mee te denken, leverde 154 reacties op. Eind augustus start het vervolg op het Rivierenplein.

Straatkunstenaars
Kings of Colours is een echt Bosch collectief. Het doel is om straatkunstenaars een podium te geven. Op iedere locatie worden de containers door een andere kunstenaar beschilderd. Het thema ‘natuur’ komt overal in terug.

Opfleuren van de wijk
“Op veel plekken in de gemeente staan containers voor restafval, papier, glas, plastic en textiel. Hoe leuk is het om deze vierkante metalen bakken te voorzien van een mooie beschildering? De straat en wijk fleuren er direct van op”, vertelt Jan Hoskam. “Natuurlijk hopen we dat inwoners de containers daarna nog beter gaan gebruiken. Het is toch jammer om afval ernaast te gooien?”

23 Locaties
In de gemeente krijgen de containers op 23 locaties een nieuw uiterlijk. Het gaat om zowel ondergrondse als bovengrondse containers. De locaties zijn: het Rivierenplein, Kapelaan Koopmansplein, Akeleistraat, Vlinderlaan, Abel Tasmanstraat, Veldwijkstraat, Het Wielsem, Zuiderpassage, Brink, Canadasingel, Ketsheuvel, Pastoor van Thiellaan, Bernadettestraat, Wilhelminaplein, Copernicuslaan, Dien van Hemertstraat, Kerkstraat, Duyn van Daelseweg, Brugstraat, Oude Vlijmenseweg en Achter de Dorpsstraat.

De Afvalstoffendienst betaalt dit project uit een subsidie van Nederland Schoon. Op 23 en 24 augustus gaat James Jetlag aan de slag op het Rivierenplein. Kom je kijken?

Meer informatie lees je op onderstaande website:
www.containerkunst.nlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13235